Uitgelicht standaard
Het was denk ik zo’n acht jaar geleden dat ik voor het eerst in de Spaarndammerbuurt kwam. Ik kwam wel regelmatig in de Westerparkbuurt, maar de grote oversteek onder het spoor door had ik nog nooit gemaakt. Totdat ik achterop de fiets bij een kersverse liefde op weg was naar Strand West. Want dat was toen ook echt de enige culinair verantwoorde stek in deze buurt. Verder moesten de bewoners het doen met troosteloze snackbars, ranzige döner kebabzaken en een verdwaald bruin café. Wat zullen zij dan ook blij zijn met de transformatie die het kloppende hart van deze buurt aan het doormaken is: de Spaarndammerstraat is hotter dan hot. En gelukkig kunnen we daar allemaal van meegenieten.
 
Want hoe leuk is Café de Walvis. Waar je heerlijk ongecompliceerd kunt genieten van bier met burgers. En het net nieuwe Dophert, helemaal in de trend van het nu: alle producten 100% vegan én lekker. En gelukkig opende begin van dit jaar ook Bar Mick haar deuren in deze steeds leuker wordende straat. Op het eerste gezicht gewoon een leuk eetcafé zonder poespas. En dat is het ook. Ware het niet dat dit eetcafé heerlijk eten heeft tegen allermeest vriendelijke prijsjes. Van hun huisgemaakte burger – de nu al legendarische ‘Big Mick’ – tot de vegetarische ravioli, van de lekkere speciaal biertjes tot de heerlijke wijn, ik word er simpelweg enorm blij van. Net als dat ik enorm blij word van de steeds maar leuker wordende Spaarndammerbuurt. En dat de buurt ook meer dan blij is met deze nieuwste aanwinst, is te zien! Bij Bar Mick heerst namelijk het ultieme huiskamergevoel en ook buiten op het terras is het gezellig druk voor een doordeweekse avond.
Ga dus gewoon eens op je gemak de Spaarndammerstraat ontdekken, je komt ongetwijfeld veel moois tegen. Want hoe veel leuke nieuwe zaakjes hier ook openen het is hier nog steeds een tikkeltje ruig, precies datgene wat deze straat zo leuk maakt. En het is overigens nog steeds dikke mik tussen mij en die kersverse liefde van toen. Net als dat het voorlopig ook gewoon dikke mik is tussen mij en Bar Mick. De perfecte reden om eens wat vaker onder dat spoor door te fietsen dus!