Uitgelicht standaard

Wijnwinkels heb je in alle soorten en maten en vooral in overvloed. Sinds de komst van Grapedistrict is het aantal wijnzaken die op een zelfde manier hun wijn presenteren, namelijk luchtig, niet te ingewikkeld en vooral laagdrempelig. Maar er is altijd nog wel plek voor een nieuwe invalshoek, je zal mij niet horen klagen over een overvloed aan wijnzaken…
En dus bracht ik onlangs een bezoek aan een relatief nieuwe wijnzaak in de Jacob Obrechtstraat, een rustige straat in Oud Zuid, vlakbij de hysterische Cornelis Schuyt. Daar zit sinds begin november ‘De Wandelaar’. De uitbater komt uit Auckland en woont hier sinds 2001, getrouwd met een Nederlandse. En nu is hij dus deze zaak begonnen om op die manier contact te houden met zijn roots. Jens ontvangt ons hartelijk en vertelt honderduit over de reizen die hij maakte, de wijnen die hij dronk, de mensen die hij ontmoette en hoe hij hier terecht kwam.

We proeven verschillende wijnen zodat we weloverwogen onze keuze maken, tijdens het proeven krijgen we ook de kelder te zien. Hier is een knus proeflokaal ingericht waar privé proeverijen te boeken zijn, eventueel in combinatie met hapjes of een Nieuw Zeeland-style BBQ! Maar Jens heeft nóg meer plannen. Zo wil hij, als een kleine verbouwing achter de rug is, ook drankjes en bijvoorbeeld originele snacks gaan verkopen zoals de in Nieuw Zeeland immens populaire pies. Maar ook denkt hij erover zelf ijs te gaan maken.

Kortom, aan ambitie geen gebrek. En zolang dat nog in ontwikkeling is, kun je hier in ieder geval terecht voor bijzondere wijnen. Heb je een budget van 5,00 euro, dan ben je aan het verkeerde adres, de wijnen beginnen rond de 9,00 euro en lopen op tot flinke bedragen maar dan heb je ook wel iets echt bijzonders op tafel staan!

De Wandelaar
Jacob Obrechtstraat 13
www.dewandelaar.nl