Ik ben geen ras-Amsterdammer, maar een Haagse, en daar maak ik dan ook geen enkel probleem van. Want, dat geeft mij namelijk de vrijheid om ook ongegeneerd én publiekelijk van goede dingen uit het Rotterdamse te mogen genieten. Want daar komt veel goeds vandaan. Ik zal het qua voorbeelden beperken tot food, maar denk bijvoorbeeld eens aan de burgers van Ter Marsch & Co – aan alle kanten en op landelijk niveau bejubeld, en gelukkig ook gewoon in Amsterdam verkrijgbaar. En sinds begin januari mogen we daar nog iets goeds aan toevoegen: de appeltaart van Dudok.Want de appeltaart van Winkel 43 is lekker hoor, maar geloof me, die appeltaart van Dudok… Den Haag was zo gelukkig om al een paar jaar in het ‘bezit’ te zijn van een Dudok-vestiging waar je onder meer terecht kunt voor deze taart. Niet voor niets is dit één van de vaste hang-outs waar mijn moeder en ik meestal te vinden zijn tijdens een dagje Den Haag.

Gelukkig is het nu eindelijk zover, en is ook Amsterdam een Dudok Patisserie rijker. Inclusief een hele selectie aan taarten. Maar geloof me: finally it all comes back to the apple pie…

>>> Voor alle zoetekauwen hebben we ook een hele lekkere Tip 10 – Toetjes. Best de moeite waard, al zeggen we het zelf…

Dudok Patisserie

Claude Debussylaan 269

Patisserie Dudok Amsterdam