Uitgelicht standaard

Een beetje reuring in je leven. Daar hebben we allemaal met regelmaat behoefte aan. Zo was ik laatst op zoek naar een leuke plek om even een hapje te eten met een vriendinnetje. Het liefst in de buurt van WTC, want dat was treintechnisch voor mijn metgezel wel zo handig. Op dus naar restaurant As, aan de rand het het Beatrixpark. Puur, biologisch en dus wel een bezoekje waard. Maar niet op zaterdag dus. Want voor de derde keer op een rij was As afgehuurd voor een feestje. Gezien de tenues van de heen en weer lopende feestgangers schijnt dit restaurant een gewilde locatie te zijn voor bruiloftsfeestjes. Binnenkort maar eens doordeweeks proberen dus.

Maar niet getreurd, “er zit nog voldoende ander leuks in de buurt” was het motto van de dag. Al valt dat eigenlijk wel tegen in de Stadionbuurt (tips zijn welkom!). Toch maar doorfietsen naar de Pijp dus, om daar een bezoek te brengen aan Café restaurant Reuring. Slechts een tafeltje bezet, dus in ieder geval plek. Althans, dat dachten we. Verkeerd gedacht dus. Na een blik op het reserveringsboek bleek ieder tafeltje gereserveerd te zijn. En dat bevestigt meteen de kwaliteit van dit kleine restaurantje. Haute cuisine, maar dan tegen normale prijzen. En zonder in te boeten op kwaliteit.

Vanwege de twee sippe gezichten tegenover hem, mochten we van de mijnheer van de bediening gelukkig wel plaatsnemen. Enige voorwaarde was dat we halverwege de maaltijd wellicht zouden moeten verhuizen naar de bar of naar een plekje buiten. En zo geschiedde.

Een betere keuze hadden we niet kunnen maken. Zalig gegeten, zeer voorkomende bediening en plaatjes op je bord (al mogen de voorgerechtjes wat ons betreft ietsiepietsie groter). De menukaart wisselt tweewekelijks, dus als je van steak tartare houdt, boek dan snel nog even een tafeltje. Deze variant, inclusief het zacht gegaarde eitje met Pankokorstje (=Japans broodkruim) is top!

Café restaurant Reuring
Lutmastraat 99
T. 020 7770996
www.cafereuring.nl