Uitgelicht standaard

Met Ron B. als bijna buurman op de Sophialaan (werktechnisch dan) is het natuurlijk wel zo beleefd om even kennis te maken zodra hij een nieuw concept lanceert. En waar dat met zijn sterrentoko aan de Sophialaan maar niet scheen te lukken, bleek dat met de kersverse Gastrobar geen enkel probleem. Ik kreeg zelfs gezelschap van zeven eveneens culinair ingestelde collega’s.

IMG_9081En terwijl de weergoden ons beloonden met serieuze lentezon en daarmee hun goedkeuring uitspraken over deze hernieuwde kennismaking, namen wij afgelopen vrijdag plaats bij Ron. Op het terras natuurlijk. En boy oh boy, wat ben ik blij dat Ron zijn sterren in de wilgen heeft gehangen. Voorlopig dan.

Met keuze uit 21 gerechten voor de prijs van 15 euro is er voor ieder wat wils. En met de nagerechten voor 8 euro al helemaal (vooral dat aardbeienijs, en de crème van karamel). Maar nog leuker wordt het wanneer alles in het midden van de tafel wordt gezet, in het kader van sharing is caring. Want dan hoef je je ineens niet meer te beperken tot enkel Ron’s bloemkool (inclusief huisgemaakte gehaktbal!) of de sashimi van makreel (delicious…). En dat maakt het leven een stuk aangenamer. Helemaal omdat alle gerechten met de grootste zorg en nauwkeurigheid worden opgemaakt en geserveerd. Zoals we stiekem wel gewend waren van onze buurman. En ze daarmee bij Ron’s Gastrobar dus gewoon de sterren van de hemel blijven koken.

Oftewel: ik ben fan. En kom terug. Want eten op sterrenniveau is geweldig, maar eten bij Ron’s Gastrobar is een aanrader. Anytime of the day.

Ron’s Gastrobar

Sophialaan 55

T. 020 4961943

IMG_9059IMG_9060IMG_9080