Uitgelicht standaard

Weet je wat ik haat? Netwerken. In een klamme ruimte met mannen en vrouwen op een woensdagavond kaartjes uitwisselen terwijl iedereen op dat moment liever met een biertje op een terras zit, met zijn of haar kinderen speelt of een romantisch diner geniet met partner of maîtresse. Maar in plaats daarvan sta je 15 keer met uitgestreken smoelwerk te vertellen bij wat voor spannend accountancy kantoor je werkt en hoeveel groei jullie op mondiaal niveau hopen te behalen dit jaar. Tussen het lucht verplaatsen door lopen jongetjes en meisjes met volle dienbladen jus d’orange en warme witte wijn. Altijd als ik op zo’n borrel sta ben ik jaloers op hun. Geen slappe verhalen aanhoren, gewoon lekker drankjes uitserveren, niks mis mee!

 

Maar het kan ook anders! Je kunt ook netwerken op persoonlijk en creatief niveau met gelijkgestemden. Niet lang geleden werd ik door een vriend gewezen op het fenomeen Wok+Wine. Initiatief van Peter Mandeno, een Nieuw Zeelander die sinds 1995 overal en nergens heeft gewoond en dit concept voor het eerst in mijn favoriete stad New York introduceerde. Sindsdien heeft hij het zelfde kunstje al 110 keer geflikt in 7 verschillende landen met steeds hetzelfde doel: leuke, open minded mensen aan elkaar verbinden zodat er de mooiste avonden ontstaan, telkens op een ludieke locatie in een wereldstad. En dat onder het genot van witte wijn en de beste gamba’s die vanuit de wok zo op een lange tafel met bananenbladeren wordt gegooid. En dan is het een kwestie van pellen, eten, lekker doordrinken en met de mensen om je heen een praatje maken. En aangezien iedereen dezelfde instelling heeft en dat niet alleen maar geld aan elkaar verdienen is, is dit 10 x leuker dan het netwerken waar ik dit stuk mee begon.
foto(8)foto(7)

 

 

 

 

 

 

Nog even over het eten: buiten staat Peter dus in hoogst eigen persoon boven een gasbrander de gamba’s met een heerlijke kruidenmix te wokken, binnen borrelen en babbelen de gasten, in ons geval zo’n 40 man, er lustig op los. Ook is er lekker brood. In dit geval was er gekozen voor een ruimte op het Westergasterrein, eerder werd bijvoorbeeld een dakterras op het Rokin gebruikt. De locatie blijft altijd geheim tot een dag van tevoren, je wordt via Facebook ingelicht. De avond duurt van 19.00 tot 22.00 uur maar loopt vaak wat uit.

foto(4) foto(6)

 

 

 

 

 

 

Juist omdat het concept in verschillende heerlijke steden als Berlijn, New York, Melbourne en Sydney wordt georganiseerd, voelt het leuk om onderdeel van te zijn. Navraag leert ons dat het Peter gek genoeg alleen in Amsterdam veel moeite kost het aantal aanmeldingen omhoog te krijgen. In de eerder genoemde steden zit het event in mum van tijd vol. Nou, ik ben er geweest en geloof me… Hier wil je echt bij zijn! Dus like Wok+Wine op Facebook, bekijk wanneer het eerst volgende event is en meld je aan! De kosten liggen rond de 35,00 euro per persoon en daarvoor eet je zoveel gamba’s als je wilt en is er ook wijn in overvloed.

foto(9) foto(5)