Floor 17 Amsterdam asperge

Er is een reden dat penthouses vaak de duurste appartementen van een complex zijn. Ik dacht er altijd het mijne van, en vond het vooral ‘highly overrated’. Dakterrassen zijn leuk hoor, maar een beetje aarden met de voetjes op de vloer kan gewoon ook heel fijn zijn. Maar goed, ik schrijf niet voor niets in de verleden tijd, want kennelijk had ik voor die tijd nog nooit het uitzicht bij Floor 17 gezien.

Floor 17 Amsterdam

Maar first things first: even over hotels in Amsterdam. Hotels waren vroeger ‘typisch iets voor toeristen’. En bovendien gold dan ook nog eens: zelfs als toerist bleef je vaak alleen in een hotel hangen voor het eten en drinken, als je moederziel alleen de stad niet indurfde of omdat er andere redenen waren om je niet in de openbaarheid te vertonen, vul zelf maar verder in. Dat is dus ook al verleden tijd. Hotels zijn hot, hip en happening! Ze zijn een ‘place to be’ geworden. Niet alleen voor de toerist die we soms ook liever kwijt dan rijk zijn, maar ook voor de inwoner van de stad zelf. Ja mensen, een cocktail in een hotelbar, of dineren in een hotelrestaurant is gewoonweg de normaalste zaak van de wereld!

Floor 17 Amsterdam chef's table

Een hotel uitkiezen als date- of vrienden-onder-elkaar-borrel-dan-wel-eet-locatie dat lukt ons dus inmiddels wel. Zeker met het aanbod binnen de ring. Maar een hotel dat gelegen is aan de outskirts van de stad, onder de rook van de ring? Ja, voortaan wel. Floor 17 van het Ramada Hotel, aan de Staalmeesterslaan, is wat mij betreft een locatie die je zeker minimaal 1 keer bezocht moet hebben. Om een paar reden, en die ga ik met je delen.

  1. De bar. Heeft alles wat we inmiddels van een beetje bar op niveau verwachten. Cocktails, mooie wijnen, gezellig babbelende shakerboys. Maar dan hebben ze nog wat: uitzicht. Waanzinnig mooi uitzicht. Op alle highlights van de stad.
  2. Rooftop. Het dakterras dus. Met een hang/zit-gedeelte, maar ook met een groot gedeelte waar niets staat, en dus de leukste events plaatsvinden. Movienights (ja, waar je letterlijk onderuit kunt zakken onder de sterrenhemel in de zomer), Big Green Egg-BBQ’s (ja Inan, ik wil!), en nog een paar wilde ideeën waar wij in ieder geval bij willen zijn (details will follow). Maar dan hebben ze nog wat: uitzicht. Waanzinnig mooi uitzicht. Op alle highlights van de stad.
  3. Inan. Dat is dus de Chef die de scepter zwaait. Die dol is op specerijen. En groenten. Uit Amsterdam. Wij vonden het een ‘meer dan een’ aanrader. Maar dan heeft hij ook nog wat. Uitzicht. Want je zult er maar werken…

We gaan je op een later moment nog beter laten kennismaken met Inan, maar kunnen je nu alvast meegeven: gaan. Hotelrestaurants zijn namelijk zo 2016!

>>> Geen tijd om te eten, maar wel zin in een hotelbezoekje? Duik dan gewoon een van deze hotelbars in. Ook leuk!

Floor 17

Staalmeesterlaan 410

Floor 17 Amsterdam

Floor 17 Amsterdam

Floor 17 Amsterdam

Floor 17 Amsterdam

Floor 17 Amsterdam