Foodora CoffeeConcepts Pasteis de Nata Catch52

Waar ik vroeger zes dagen per week achter de potten en de pannen sta, is dat gemiddelde aantal inmiddels drastisch geslonken. Als ik nu op drie avonden uit kom, dan is het al heel wat. En dat komt echt niet alleen omdat ik alleen maar uit eten ga. De keur aan daadwerkelijk lekkere en gezonde afhaal- en thuisbezorgdmogelijkheden maken het leven gewoon eigenlijk te makkelijk.

Deze twee ‘distributiekanalen’ staan namelijk niet langer meer 1:1 gelijk aan brakke maaltijden op nog brakkere dagen waarop je met geen mogelijkheid in staat was om zelf iets in elkaar te draaien. Of gewoon geen tijd of zin had uiteraard. Maar een ding kon je in ieder geval meestal zeker van zijn: na de maaltijd was je naar alle waarschijnlijkheid een nog grotere desillusie rijker over het leven dan je daarvoor al was, vooral omdat de sushi, de pizza of de babi pangang toch niet zo smaakte als je vooraf in gedachten had.

Maar goed, sinds de opwarm-curries van Stach en zelfs de lasagne-variant van &Samhoud in de schappen is dat verleden tijd. En ik heb nog zo’n tip. Foodora. Tried and tested. Wederom naar tevredenheid mensen! En ook hier geldt weer: zelfs de allergrootste milieuvriend kan ook bij Foodora met een gerust hart bestellen: ook hier is scooterbob snoeihard vervangen door fietsende Fred. Of Frederique.

Catch52 - Foodora - beginschermVoor diegene die Foodora nog niet kennen: bij deze nieuwe bezorgservice bestel je je favoriete happen van een van de vele restaurants die inmiddels zijn aangesloten. Zo weten wij uit ervaring inmiddels dat de ribbetjes van Braai keurig door de heren en dames bij je worden bezorgd, maar dat geldt ook voor de pasta van Holy Ravioli, of SLA. En sinds kort dus ook van &Samhoud.

Topadres wat ons betreft om bij te bestellen: de CoffeeConcepts Sandwich Bar. Ik vond het vroeger serieus Amerikaanse praktijken als ik hoorde dat horeca-ondernemers ervoor kozen om ook lunch te bezorgen bij bedrijven. Dat was in de periode dat we vooral nog van die standaardbedrijfsrestaurants hadden waar het origineelste product in het assortiment het waldkornbroodje of de kaassoufle was, en toen mensen nog gewoon bammetjes aten. Ja, I know, enorme dinosaurus… Maar inmiddels ben ook ik op werk dus niet vies van het bezorgen. En dan komt Foodora ‘in handy’, al doen ze dat dus zeker ook voor de avondmaaltijd.

Foodora CoffeeConcepts Pasteis de Nata Catch52Maar nog even mijn nieuwe ontdekking uit de buurt: CoffeeConcepts Sandwich Bar. Heerlijk en vooral luxe belegde broodjes, die net weer even anders zijn dan de standaard. Maar de voornaamste reden: de pasteis de nota. Kleine Portugese gebakjes met custardvulling, die ik sinds mijn bezoek aan Lissabon niet meer zo lekker heb geproefd. Noem het een klein hapje gelukzaligheid. En dat dan gewoon tijdens de lunch.

Dus vergeet het traditionele Thuisbezorgd. Laat voortaan gewoon echt lekker eten bij je thuisbezorgen. Gemaksprakkeriger kunnen we het niet maken. Wel smakelijker.

>>> Nog meer behoefte aan ‘gemaksprak’-adresjes? We know where to go. Of juist voor thuis te blijven. Met dank aan onze lezers natuurlijk!

Foodora

Om online je eten te bestellen. Op restaurantniveau dus. De App is er voor Android en IOS. Easy does it, dus.

PS: Een punt van aandacht voor de mensen van Foodora: ik wil meer, meer, meer. Overal, overal, overal. Ik weet nog genoeg adresjes. Dan hoef ik voorlopig echt geen pan meer aan te raken.