Tip 10 Afvoerputjes Amsterdam horeca weekend nacht

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. En deze week zijn we samen met jullie op zoek gegaan naar de afvoerputjes van de stad. Zaken zó fout dat ze eigenlijk gewoon steengoed zijn. Dit zijn ze: de adressen waar wij het allerliefste doorzakken. Enne, no shame. We’ve all been there…

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Cafe de Paris – Beetje veel toeristen, tikkeltje ordinair, ietwat wanhopige mannen en vrouwen, en áltijd druk. Tja, voormalig Bar Italia is (naast een onvermijdelijke pick-up place) ook gewoon een bar met lekkere muziek. Waar je prima nog even kunt afdansen en -drinken.
 • Mazzeltof – Als je nog wel zin hebt in een drankje maar dansen hoeft (of kan) niet meer. Barhangen, kletsen en drinken. Meer heb je soms ook gewoon niet nodig.
 • De Twee Zwaantjes – Amsterdamser kan bijna niet. Denk bruine kroeg, smartlappen en ouderwetse Amsterdamse gezelligheid. Waar dames op leeftijd standaard ’tante’ voor hun naam krijgen geplakt. En eigenlijk gewoon iedereen welkom is, zoals het een goede kroeg in Mokum betaamt.
 • Café P96 – Op de Prinsengracht, en dan vooral boven. Vernieuwing of enige vorm van trends hoef je hier niet te zoeken (ik bedoel, de website vermeldt vol trots dat ze druk bezig zijn om de website up to date te maken, d.d. 2011) maar dat hoeft ook helemaal niet. Gezelligheid is hier het credo. En als het laat is heb je meer dan dat ook echt niet nodig.
 • MS de Jordaan – Oftewel, de smartlappenboot. We love it. Want kom op, meezingen met je Amsterdamse helden onder het genot van een biertje of pikketanussie kan gewoon niet beter dan al varend over de grachten!
 • Surprisebar – Onderdeel van de befaamde straatjes rondom het Leidseplein. Mocht je de luxe hebben om te kunnen doorzakken op een doordeweekse dag kun je meefeesten met de studenten en in het weekend met werkend Amsterdam en omstreken. En ook lekker makkelijk: je hoeft je hier totáál niet te schamen als je net iets te diep in je (bier)glas hebt gekeken.
 • San Francisco – Het afvoerputje van de Zeedijk. Eigenlijk fouter dan fout, maar als je er binnenkomt voelt het beter dan best. Als je hier je avond eindigt weet je dat je een goede avond hebt gehad.
 • Knalle bij Rich – Een café met deze naam kan niet anders dan gewoon steengoed zijn. Lekker knalle op Hollandse hits, flügels en bier. Gegarandeerd feest.
 • Casablanca – Voor een stevig potje karaoke op zijn tijd. En ja, voor karaoke moet er minimaal een bepaalde hoeveelheid alcohol genuttigd zijn. Daarom geldt hier ook: hoe later op de avond hoe beter, en leuker.
 • Café Sientje – Iedereen is welkom bij Sientje. Voor als je je vrienden kwijt bent, of liever kwijt dan rijk bent, of gewoon op weg naar huis en nog niet klaar voor je bed, bij Sientje komt heel Amsterdam. Van 18 tot 88, aan deze bar voelt iedereen zich thuis.
 • Ruk & Pluk – Totale hysterie binnen, je weet van gekkigheid niet waar je moet kijken. Overal slingers, versiering, lichtjes, gekkenhuis. Hier komen mensen dus vooral voor de gezelligheid. En het lekkere bier. En voor de lieve eigenaren. Want mocht je nou écht iets te diep in het glaasje hebben gekeken, no worries, ze houden hier een oogje in het zeil.
 • Het Paardje – De Pijp, vrijdagavond, rond een uurtje of twee. Waar is het dan het allerdrukst? Inderdaad, het Paardje. Mocht het eerder op de avond nog niet gelukt zijn (dronken worden, dansen, scoren…) dan gaat het je hier ongetwijfeld wel lukken. Succes gegarandeerd.
 • Players – Even kort door de bocht: voetballers en voetbalvrouwen. Ze komen rollend uit de Palladium een afzakkertje of twee halen bij Players. Voor het ‘gewone’ volk vooral een plek waar je kostelijk vermaakt wordt. Door de zonnebank gebruinde dames met net iets te blond haar en de mannen in pak met net iets te veel gel en net iets te witte tanden. Een prima plek om je avond te eindigen, als je het ons vraagt.

Afvoerputjes Amsterdam horeca weekend nacht shotjes

 

 • Cooldown Café – En dan bedoelen we ‘de kleine’; de grote heeft immers plaatsgemaakt voor Martin’s Sporting Club. De mensen zijn jong, de nummers duren hooguit 30 seconden, en je raakt je jas hier áltijd kwijt, maar het is hier ook áltijd gezellig. En die klingende bel bij de bar hoor je de dag erna nog steeds…
 • La Bastille – Wie is er niet ooit in de Bastille beland? Soms is het gewoon heerlijk om ongegeneerd mee te zingen met Hazes, Joling of Goor. Onder het genot van een flügeltje of ander walgelijk zoet shotje wat je krijgt voorgeschoteld door de barmannen. Want die zijn hier ook altijd zo gezellig. De Bastille. Just classic.
 • Disco Dolly – Vroeger hadden we natuurlijk de legendarische Dansen bij Jansen, maar ook Disco Dolly is een goede afzakker. Nog geen zin om naar huis te gaan? Nog dorst? Nog even scoren (we zeggen het maar gewoon eerlijk)? Disco Dolly is je place to be. Mooi extraatje mocht je geen zin hebben in Hollandse hits: ze draaien hier serieus nog leuke muziek.
 • Jantjes Verjaardag – Lekker Amsterdams. Ouderwetse gezelligheid. Maar dan wel pas minimaal na twee uur ’s nachts. Meezingen, meedansen en vooral meedrinken. Jantjes Verjaardag is stiekem favoriet bij heel veel Amsterdammers. Enne, ze hebben een paaldanspaal. Doe er mee wat je wilt.
 • Bolle Jan – Het oercafé van de Frogers. En iedere Amsterdammer moet hier eigenlijk minstens één keer in zijn leven geweest zijn. Meeblèren met de hits van de Jordaan, onder het genot van een Amsterdams biertje, legendarisch.
 • Feest van Joop – Eigenlijk is iedere Amsterdamse puber een beetje groot geworden bij Joop. En daarom is het nog steeds het favoriete afvoerputje van velen. De dag erna heb je altijd spijt, maar de avond zelf is het meer dan waard.
 • Club NL – Eigenlijk het afvoerputje van het W Hotel. Hier gaat het feest door waar het daar stopt. Nog ééntje dan…

Update: stiekem is het toch het leukste om te eindigen in een afvoerputje. Vinden ook jullie. Dankzij jullie overweldigende reacties hebben we nog wat extra tips van jullie toegevoegd. Ook deze afvoerputjes mogen niet ontbreken!

 • De Gieter –  Vooral onder de wat jongere Amsterdammer populair, ze doen hier niet zo moeilijk namelijk. Het publiek daarom ook niet. Gewoon gezellig. 
 • Café Nol – De absolute baas van de Amsterdamse kroegen. Amsterdamser dan dit kan namelijk gewoon écht niet. Meezingen (en -drinken) totdat het licht uit gaat.
 • Bar Savoy – Een ouderwetse ‘bar dancing’. Wat dus garant staat voor precies dat: drinken en dansen. Je avond kan niet meer stuk.
 • Bubbels – Je moet de drukte even voor lief nemen maar dit is gewoon een klassieker. Welke student heeft hier niet de meest geweldige avonden beleefd? Dansen óp en flügels áán de bar.
 • Soho – Het interieur alleen al doet je vermoeden dat het hier ‘fouter dan fout’ is. Lekker veel roze, blacklight, paars en donkere hoekjes. Maar meer dan prima om je avond lekker fout af te sluiten.
 • Club Smokey – De club dan, niet de coffeeshop. Ook al is die ook behoorlijk fout. Lekker veel kroonluchters, shotjes op de bar en foute muziek uit de speakers. Maar ook: lekker ongegeneerd dansen.
 • Club Royalty – Pure royalty hier. Zoals ze het zelf zeggen: de enige club tussen alle kroegen rondom het Leidseplein. In het weekend open tot 6 uur, dus prima om aan te tikken mocht je nog zin hebben in een nachtmutsje (of dansje).

Zijn we onverhoopt een afvoerputje vergeten? Stuur ons die gouden tips en wij gaan er alsnog achteraan voor je! Mail ons info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!