Uitgelicht standaard

De Amstelveenseweg heeft een nieuw adresje. Franklin. Vooral NIET open voor ontbijt of lunch, behalve dan een heerlijke brunch op zaterdag en zondag. Maar juist WEL open voor…. cocktails!! En om een hapje USA-stijl te gaan eten, maar dat moeten we nog een keer uitproberen.

Franklin - 1En dan kan het dus zo zijn dat je op vrijdagmiddag besluit het weekend dit keer maar eens goed in te luiden. Met een cocktail dus. In mijn en dat van mijn tafelgenoot’s geval voelde het aan als een typisch Daiquiri-moment. Met keuze uit drie verschillende seizoensvruchten. En terwijl fabuleus shakerboy nummer 1 achter de bar direct na de bestelling woord bij daad voegde en voor ons aan de slag ging, werden wij in de tussentijd door shakerboy nummer 2 voorzien van een komkommerwatertje (do try this at home!) en een kleine versnapering, oftewel kraakverse popcorn met een kruidenmelange. Zelf nog een portie Pekingduck-rolls erbij besteld, en klaar ben je. Inclusief overheerlijke peachy daiquiri.

Het grote nadeel van Franklin’s? Dat het bargedeelte geweldig is, maar piepklein. Aan de andere kant betekent dit dat het met tien mensen al snel aanvoelt als erg gezellig. Het grote voordeel van Franklin’s? Dat de Amstelveenseweg er – oprecht, oprecht – een toptent bij heeft!Franklin - 2

Franklin Bar & Kitchen
Amstelveenseweg 156

PS: Saignant maar geweldig detail in de kledingkeuze van de cocktail-shakende heren: let vooral even op de mouwhoudertjes. Hoe classic!