De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen wij – hoe polderend niet-democratisch – gewoon welke tips de beste zijn. Of maken er gewoon een Tip-nog-wat van. Goede tips zijn immers goud waard. Deze week is nieuwe Gault Millau Gids weer gepubliceerd, en daarmee zijn we weer een gastronomisch lijstje rijker. Wij hebben een paar van onze favorieten uit deze Lijst der Lijsten onder elkaar gezet. Want zo heel af en toe is het ook wel eens leuk om heel uitgebreid en heel culinair te genieten.

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FM. Luister hier het interview van deze week.

 • Bord’eau – boven aan de lijst. Niet alleen wat Gault Millau betreft, maar ook als je het ons vraagt. Bij dit sterrenrestaurant van Hotel L’Europe wil je gewoon een keer geweest zijn
 • La Rive – locatie nummer 2 ‘Aan de Amsterdamse Grachten’ waar je al decennialang in alle grandeur meer dan voortreffelijk kunt eten. Een beetje culi heeft dit adres op zijn bucketlist staan.
 • Le Restaurant – verstopt in hartje Pijp is dit met recht een van de pareltjes van de stad te noemen. Van buiten lijkt het misschien een simpel buurtrestaurant, van binnen is het gastronomisch genieten.
 • Vermeer – een klassieker in de stad. De passie van chef Christopher Naylor spat hier van je bord. En wil je echt een belevenis? Vraag dan naar de Chef’s Table, midden in de drukte van de keuken.
Catch52 - Vermeer

Vermeer

 • LaStage – een must-go-to als je van ontzettend, maar dan ook ontzettend lekker eten houdt, maar geen zin hebt in een stijve bedoening. En dat gewoon te midden van ChinaTown.
 • RIJKS – in alle rust genieten van schone kunsten bij het Rijksmuseum? Dat doe je dus bij RIJKS. On-ge-loof-lijk lekker eten op een on-ge-loof-lijk hoog niveau.
Catch52 - RIJKS

RIJKS

Maar niet alleen de Gault Millau kent zijn pappenheimers. Adressen die wat ons linea recta in aanmerking komen voor een plek op de culi-lijst:

 • Sinne – dat deze zaak nog niet in de officiele lijst staat, is ons een raadsel. Want wat een grandioze zaak is dit… Nog nooit teleurgesteld!
 • Restaurant C – een nieuwe ster aan het firmament. Opvolger van Baut, en een aanrader ten top!
Catch52 - C

Restaurant C

 • Le Hollandais – al jarenlang kun je bij chef Adriaan gegarandeerd genieten van de lekkerste gerechten aan de Amsteldijk. We love it!
 • Ron’s Gastrobar – no explanation needed. Sharing = caring, en wij ‘caren’ erg om deze zaak. Puur genieten!
 • MOS Amsterdam – we zeiden het deze zomer al: MOS Amsterdam is een van de grote beloftes van de stad. En daar geloven wij nog steeds in.

Geen zin in teveel culinair gefluf of je bord, maar wel gegarandeerd lekker eten? Ga dan als de wiedeweerga langs bij Kaagman & Kortekaas, The Lobby of bijvoorbeeld Fa. Speijkervet.

Naast de ‘Onbetwistbare Lijst’ maakt de culinaire gids ieder jaar ook talloze ‘sublijstje’. Twee opvallende adresjes die wij je niet willen onthouden:

 • De Plantage – kregen van Gault Millau een speciale vermelding voor hun terras. En daar zijn wij het gloeiend mee eens. Zomerzon, glaasje erbij, en je wilt hier nooit meer weg.
 • Restaurant Johannes – genieten van goed gastvrouwschap? Talent van het jaar Aline Mannes legt je hier gegarandeerd in de watten.

>>> Benieuwd welke restaurants er nog meer in de lijst staan? Hier vind je het volledige overzicht.
http://www.missethoreca.nl/restaurant/artikel/2015/11/bijzonder-tot-onbetwistbare-top-gaultmillau-2016-101226845#.Vje-QKiAMX8.twitter