Uitgelicht standaard

Kijk, en dat is nou exact wat elke buurt nodig heeft. Een gezellig eetcafé. Aan een pleintje. Met een ongedwongen en vrolijke bediening. Waar het leven op dinsdagavond niet te snel, maar wel gemoedelijk druk is. Waar een mooie donkere jongen zijn Facebook zit te checken. Waar vriendinnen een rosé drinken. Waar een dochter haar moeder mee naar toe neemt. Waar een dromerig meisje niet door heeft dat ze haar eigen tekst bijna hard op van haar scherm opleest. Waar stelletjes hun doordeweekse avond stiekem toch wel romantisch doorbrengen. Maar waar je vooral, ontzettend lekker kunt eten!

Ik kom niet vaak in deze hoek in West, dus deze tip van Aline is werkelijk goud! We aten Gerookte mosselen van Frank’s Smoke House met geroosterde venkel, crostini en pistou en Tarte tatin van witlof met blauwschimmelkaas en balsamico vooraf. Ik was werkelijk totaal verrast door de mooie smaakbalans van deze creatieve Tarte Tatin. Wat ze ook deden, mijn avond kon niet meer stuk.

De warme lach van het meisje dat die avond voor het eerst werkte, maakte het feit dat ze niet wist welke huiswijnen ze hadden helemaal goed. De in witte wijn gestoofde ossobuco metgeroosterde winterpeen en een tompoes van gamba en raapstelen maakte écht ongelovelijk gelukkig. En mijn lieve vrouw was deze keer écht, maar dan ook écht tevreden met een goede verse scholfilet. Super klaargemaakt, smeltend op de tong.

Espresso’tje toe, Holtkamp Cheesecake’je en truffels er bij… Vriendelijke lach bij het afrekenen van een alleszins redelijke rekening terwijl het loeiend druk is. Op deze manier een eetcafé exploiteren, lieve lezers, dat zouden veel meer eetcafé’s moeten doen.

Café Cook
James Cookstraat 2
1056 RZ Amsterdam