Gin Tonic Day Amsterdam

Gin TonicDe tijd dat je een ordinair Schweppes-je kreeg voorgeschoteld als onderdeel van je Gin-Tonic, die is inmiddels allang voorbij. Ja natuurlijk, in zaken als de Players is het nog steeds de normaalste zaak van de wereld om dit goedje te schenken. Op soort momenten niets mis mee overigens, op z’n tijd heeft iedereen zo zijn Guilty Pleasures. Maar sinds een jaar of twee wil een beetje Amsterdammer gewoon keuze uit reuze. Veel Gin’s en Tonic’s welverstaan.

Nu waren wij eigenlijk al een paar jaar fan van dit verfrissende drankje en hebben dan ook genoten van het opkomende fenomeen GT-menu. En dus vinden het volgende initiatief om eens per jaar de Gin & Tonic-combo feestelijk te onthalen, best een goed plan. Want wat het Hilton Amsterdam traditiegetrouw met het eerste tonnetje haring kan op de jaarlijkse Haringparty, dat kunnen we ook met de GT.

Dus: Hello Gin & Tonic Day! Op 27 mei welteverstaan vieren we dat we met z’n allen GT’s mogen drinken. En dat doen we in de tuin van Mercat. Waar je onder meer kunt genieten van Damrak en Hayman’s Gin, en natuurlijk de inmiddels niet meer weg te denken Fever-Tree tonic. Toegang is gratis, maar vooraf aanmelden is wel noodzakelijk (via gintonicday.com): ze hebben maar plek voor een mannetje/vrouwtje of 350. Wat Tapas uit de keuken van Mercat erbij, en wij verklaren het seizoen per direct voor geopend!

Gin & Tonic Day

>>> Ook zo’n dorst gekregen? Hier vindt je onze Tip 10 met Gin & Tonic adresjes (helaas nog wel van vorig jaar overigens – nieuwe is in aantocht!). Dus vergeet vooral Newbie’s in town als Hendrix en Cafe Panache (die pitchers!!!) niet!

GinTonicDay