Graham's Kitchen restaurant Amsterdam

Ook zo’n fan van Le Restaurant? Groot gelijk. Het is namelijk een prachtzaak. Maar wij hebben nu nog een leuke prachtzaak voor je. Totaal niet vergelijkbaar met elkaar (ga dit dus in godsnaam ook niet doen!), hoewel ze toch een link met elkaar hebben. Lekker cryptisch he?

Here it goes. In de Hemonystraat, misschien wel een van de leukste straatjes van de Pijp, ligt sinds een paar maanden Graham’s Kitchen. Letterlijk. In dit hoekpand staat Graham Mee namelijk in de keuken. Met als enige doel: jou een hartverwarmend lekkere avond te bieden. En zo simpel kan het zijn.

Graham's Kitchen restaurant Amsterdam

Maar om nog even terug te komen op die link met Le Restaurant: hier stond Graham, voor hij zijn eigen zaak begon, voorheen in de keuken. Maar nogmaals: ga het nu niet met elkaar vergelijken. Want wie heer en meester is over eigen keuken, gooit meestal een eigen sausje over hetgeen er uit de keuken komt. En dit is hier ook het geval.

Wat kun je bij Graham verwachten? Een vleugje Liverpool, want daar komt hij oorspronkelijk vandaan. En een vleugje Nederland, want hier bivakkeert hij inmiddels al een jaartje of 22. Breng die twee werelden samen, en dan krijg je een serie gerechten met producten van het seizoen, en bij voorkeur uit een van deze twee landen. Ok, en soms een beetje geleend uit België, als ze daar iets hebben wat we in ons land niet hebben. Nederland is best een tof land, maar onze eigen voorzieningen nou niet eenmaal altijd volledig, al komen we een heel eind. Of wat gewoon beter is van ‘over de zuidergrens’. Vergelijk het gewoon maar met hun voetbalefltal het laatste EK. Moesten wij nou ook eenmaal even afhaken. En al deze heerlijkheden vervolgens ook nog eens omgetoverd tot bordjes vol uitgesproken smaken en structuren.

Graham's Kitchen restaurant Amsterdam

Hebben we bij Graham’s dan te maken met een rood-pluche-restaurant op niveau? Nee! Integendeel. Sterker nog: het restaurant ademt één en al laagdrempelig buurtgenot. Met achterin de zaak de gewone tafels op niveau. Reserveer je in het midden, dan kun je meteen een kijkje in de keuken nemen. Of ga juist voor wat ruiger aan de tafels achterin, met uitzicht op de schildering van Graham’s leven (hij geeft je graag de uitleg). En voor wie het liever hoger opzoekt, zijn er voorin comfortabele hoge tafels, met een iets hoger aanschuif-niveau. Ook uit eten gaan is nou eenmaal geen rocket science.

Hoe dan ook: bij Graham zit je goed. En met smaak. Met keuze uit 3-, 4-, 5- of 6-gangen. En dan hebben we het nog niets eens over de wijnen gehad. Kun je nagaan…

Graham’s Kitchen

Hemonystraat 38

PS: Ze hebben ook een piepklein terras. Doe er je voordeel mee…

PPS: De steak tartare (in de hoop dat ‘ie op het menu staat). Doe ook hier dan je voordeel mee…

Graham's Kitchen restaurant Amsterdam