Hangar restaurant Amsterdam

Noord is dus helemaal niet zo gestoord. Sterker nog: ook wij betrappen ons erop dat we steeds vaker de stoute schoenen aantrekken en met pont en al richting het verre noorden trekken. Nieuw hoogtepunt uit dit stadsdeel: Hangar. Dat wil zeggen: nieuw voor ons; de zaak zelf zit er inmiddels al een tijdje. Hangar Amsterdam is net dat beetje bistrot-chique tegen precies dat beetje industrieel stoere ruigheid. Oftewel krakend wit linnen en marmeren tafelbladen versus golfplaten met precies dat roestige randje. Laten we het gewoon ‘a diamond in the rough’ noemen. Om kort te gaan: we love it! Maar echt niet alleen vanwege het hoge Instagrammable interieur. Hangar gaat namelijk nog een stapje verder. Een heel fijn stapje welteverstaan.

Hangar restaurant Amsterdam

Of we meer te melden hebben over deze zaak dan de hiep-hiep-hoera-in-de-gloria qua inrichting? Uiteraard. Onze liefde voor een zaak gaat nou eenmaal door onze maag. De bistrot-klassiekers die hier op de kaart staan zijn tijdloos lekker, maar hebben ook nog eens een twist. Noem het met een gerust hart de signature die we van chef Ricardo van Ede gewend zijn. Gerechten dus met een flinke dosis bite en lef, en een kaart waar een belangrijke rol is weggelegd voor vlees, al is er voor de vege- of flexitarier ook voldoende lekkers.

Hangar restaurant Amsterdam

Hangar restaurant Amsterdam

For which occasion: any will do! Van datenight tot aan een etentje met net iets mindere intimi. Maar wat ons betreft doet Hangar het vooral uitstekend met goede vrienden. Een flinke groep goede vrienden. Met wie het zowel binnen als buiten goed toeven is, omdat je allemaal één gemene deler hebt: domweg genieten onder het genot van eten en drinken. Voor die momenten is Hangar een van die onverwachts perfecte aanfietsplekken aan de overkant van het IJ. Voor zowel lunch als diner, that is.

Wat wij voor onszelf nu nog toe wensen? Zwoele zomerdagen én -avonden. Want op een winterse zondagmiddag is het een heerlijke plek om met familie en/of vrienden van Hangar Amsterdam te genieten, maar buiten doen we dat nu eenmaal nog veel liever. Zodra het Hollandse zomerweer een beetje meezit, dan is dit je place to be. Het terras met uitzicht over het IJ biedt precies dat waar we tijdens de Amsterdamse zomers eigenlijk allemaal stiekem naar hunkeren. Een stukje Méditerranée op Mokumse bodem. Genietend van het uitzicht over het IJ leefden we nog heel lang en heel gelukkig.

Hangar

>>> Hangar net te ver fietsen? Dan hebben we hier nog een paar andere plekken waar alleen het uitzicht gewoonweg heerlijk is.

Hangar restaurant Amsterdam

Hangar restaurant Amsterdam