Vroeger was ik nooit zo’n koffieleut. Maar inmiddels kan ik cappuccino op z’n tijd (zeker om de ochtend ontspannen te beginnen of bij het werkwekelijkse inkak-moment rond 16.00 uur) of een straffe espresso meer dan waarderen. En aangezien mijn eigen koffiekunsten (still blaming the machine…) niet erg outstanding zijn, drink ik deze bakkies dus bij voorkeur buiten de deur. In het geval van een cappuccino samen met een croissantje; in het geval van een espresso graag na een lekkere maaltijd.foto 1

En gelukkig zijn er meer dan voldoende adresjes waar ik hiervoor terecht kan. In het bijzonder geniet ik in dit geval niet alleen van de dosis cafeïne, maar vooral ook van de nieuwste trend op koffiezaakjes-gebied: namelijk koffiedrinken en winkelen in een. Want zeg nou eerlijk: welke vrouw kijkt er nou niet graag ‘over a cup of coffee’ naar iets moois naast zich? Natuurlijk kenden we op dat gebied de initiatieven van Hutspot, Cotton Cake en Beter & Leuk al, maar inmiddels heb ik er nog eentje ontdekt. Hay Amsterdam, in de Spuistraat. Inclusief heel veel moois voor je eigen huis. En om al dat koopbare foto 2woongeweld even op je gemak tot je te laten komen, kun je dus tussendoor genieten van een lekker bakkie, van de Koffiesalon. En is de vestiging van deze keten op het hoekje van de 1e Constantijn Huygensstraat misschien nog een tikkie gewoon, daar is niets van terug te vinden in dit etablissement op het Spui. Strak design in combinatie met goede koffie en zeer vriendelijke, gastvrije bediening (want ’tuurlijk krijg je gewoon een nieuwe espresso wanneer je loopt te klunzen). Met als uitsmijter: bij mooie dagen een bescheiden (inpandig?) terras om van het middagzonnetje te genieten.

Kortom, ik ben verkocht. Op alle fronten. Dus voor alle koffie- en interieurliefhebbers: bezoek deze sweetheart van mij hartje centrum maar ‘ns.

Hay Amsterdam

Spuistraat 281abc