Weekend! En zoals je natuurlijk van ons gewend bent: de Catch52 weekendguide met niet te missen food-events! Komen ze:

Het is tegenwoordig – ook belangrijk – een vak apart: foodstyling. Je kunt je nu zelfs laten opleiden tot ware foodstylist/ fotograaf. Benieuwd? Breng dan zaterdag eens een bezoekje aan Academie Artemis. Deze hogeschool op het gebied van styling, interieur en vormgeving richt zich sinds een paar jaar ook op food en opent zaterdag de deuren van deze afdeling. Interessant!

Ook kun je zaterdag naar de Van Gendthallen op het Oosterburgereiland om te genieten van het beste van Italiaanse bodum. DaGustare – een project door en voor kleine Italiaanse producenten van wijn en Italiaans eten – strijkt hier neer en brengt niet alleen prima wijnen en eten mee, maar ook muziek, workshops en lezingen. Allemaal over bella Italia natuurlijk.

Op zaterdag en zondag organiseert Steinbeisser Experimental Gastronomy in het Lloyd Hotel een vijfgangenmenu op basis van planten. Leuk extraatje: het eten van de gerechten wordt je niet gemakkelijk gemaakt. Je eet namelijk met experimenteel bestek. We zijn benieuwd…

Van zaterdag 9 tot zondag 17 november wordt weer de Kookboeken7daagse georganiseerd. Bij kookwinkels, boekhandels, bibliotheken en warenhuizen zijn events rondom kookboeken. We hebben gehoord dat er zelfs een pop-upje te vinden zal zijn in Amsterdam…

En het kan je haast niet ontgaan zijn: Het Diner is vanaf deze week te zien in de bioscoop. Gefilmd bij &Samhoud Places, en daar kun je dan ook dineren à la Het Diner met een speciaal menu, inclusief kaartjes voor de film. Perfect voor de druilerige zondag!