Het weekend staat voor de deur en je hoeft je gelukkig niet te vervelen, er zijn weer een heleboel leuke dingen te doen in de stad. Enjoy!

  • De Uitmarkt is dé landelijke opening van het culturele seizoen! Dit hele weekend is het op en rondom het Museumplein en Leidseplein feest met diverse optredens met als hoogtepunt de musical sing-a-long op zondagavond.
  • Beats, Bites & Belvedere! Het is de laatste vrijdag van de maand dus tijd voor Vodka Vriday bij Bar Blue Spoon van het Andaz Hotel. Een goede start van je weekend want tussen 18.00-22.00 krijg je hier heerlijke vodka cocktails, lekkere hapjes en een fijne beat van de DJ op de achtergrond.
  • Tijdens Proef! Amstelveenseweg presenteren de ondernemers van de Amstelveenseweg hun gerechten en producten. En deze straat heeft veel te bieden, want wat dacht je van Ron Gastrobar, Braai, Supermercado en natuurlijk de patisserie met de lekkerste macarons van de stad: Linnick!

Ron Gastrobar Amstelveenseweg terras

  • Van 26 augustus t/m 9 september is het weer restaurantweek. Het concept is inmiddels bij iedereen wel bekend, de restaurants bieden een speciaal 3 gangen menu voor slechts 27.50 .
  • De neigbourhoodFood Market is doorgaans te vinden in Westerpark maar ze maken as zaterdag een uitstapje naar Noord, naar de Van de Pekstraat om precies te zijn. Dus naast de reguliere markt kun je ook naar de kraampjes met heerlijke ambachtelijke lokale producten.
  • We zitten midden in het mosselseizoen en dat laten ze bij Remise47 niet onopgemerkt voorbij gaan. Dit weekend kun je nog genieten van “two weeks of Mussels” waarbij ze naast de reguliere kaart dus speciale gerechten serveren zoals Gazpacho met mosselen, spinazie salade met ceviche van mosselen en natuurlijk ook de klassieke pan met mosselen.

Remise 47 terras

  • De Pure markt is deze zondag te vinden in Park Frankendael. Een gezellige markt met meer dan 100 kraampjes waar ambachtelijke lekkernijen en lokale producten worden verkocht.
  • Tijdens Erasmus Culinair zorgen buurtbewoners en ondernemers uit Amsterdam West zondag voor een intieme, culinaire markt. De diversiteit van Amsterdam zien we terug in een culinaire mix van Surinaamse, Peruaanse, Italiaanse, Aziatische en pure Hollandse smaken.
  • Voor een uniek uitzicht over Amsterdam moet je bij de oude kerk zijn. Op het dak van de Oude Kerk heeft kunstenaar Taturo Atzu een panoramisch terras laten verrijzen waardoor je een prachtig uitzicht hebt. Deze installatie is nog tot 5 september te bezoeken.

Heb jij dé culinaire tip voor dit weekend of één die nog volgen gaat? Mail het ons: info@catch52.nl of laat het ons weten via Twitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij dag én nacht bereikbaar!