Uitgelicht standaard

Normaal gesproken zetten we op vrijdag een weekendevent in de spotlights. Vandaag doen we dat dus even niet. Naar verwachting wordt het binnenkort namelijk vast weer echt guur herfst- of misschien zelfs winterweer. En dan heb je hoogstwaarschijnlijk helemaal geen zin meer om überhaupt een voet buiten de deur te zetten. Zelfs niet voor een lekkere maaltijd.

Dus daar hebben wij een oplossing voor gevonden! Of nou ja, Tante Bep dan. Bedacht door twee jongens van de Haagse Hotelschool, begonnen in Den Haag en sinds afgelopen dinsdag ook available voor Amsterdammers (maar alleen als je woont/werkt in de driehoek Jordaan-Pijp-Zuidas). En geloof me – ik mocht van het woensdag zelf uitproberen: Tante Bep wordt je allerliefste tante. De vrouw die ervoor zorgt dat jij door weer en wind, tijdens overwerken of als je gewoon te lui bent om voor jezelf te koken, gegarandeerd een voedzame maaltijd binnen krijgt.

Tante Bep is namelijk een bezorgdienst, maar niet van ongezonde meuk. Maar van hartverwarmend eten van toptraiteurs en -restaurants! Onder wie ook persoonlijke favorieten Foodies Traiteur, Traiteur Charles en Vinnies Deli (waar Casper ook net langs is geweest).

Het principe is simpel: tante Bep stelt iedere dag met een andere chef een menu samen, waarvan de gerechten lekker blijven tijdens het bezorgen (op elektrische scootertjes trouwens). Kies via de website het gerecht dat je die dag (of de dagen erna) wilt eten, geef aan binnen welk tijdslot je het eten bezorgd wilt hebben en hupsakee, je kunt gelijk aan tafel.

Eén tip: de mannen achter tante Bep raden aan om het tijdslot te kiezen waarop je direct wilt/kunt eten. Ik maakte het ze moeilijk door een gekoelde maaltijd te vragen en deze zelf later op te warmen. In dit geval van restaurant Azur Bleu aan het Hugo de Grootplein. Ook geen enkel probleem, maar het vlees zou zo wat minder mals kunnen zijn., zo werd me verteld. Gelukkig niets van waar – de boeuf viel uit elkaar van geluk en de marget de canard was nog zo rosé als het bedoeld was.

Hoe simpel kan het leven zijn. Tante Bep, we love you!! Mag ik alsjeblieft je favoriete nichtje worden?