En dit weekend zijn er weer verschillende leuke dingen te doen op eet- en drinkgebied. Zelf gaan we wat nieuwe hotspots uitproberen om de lezers zo op de hoogte te houden van alles wat er speelt in de stad.

Heb jij eens geen zin om weer een biologische markt af te struinen of tot midden in de nacht de nieuwe clubs of cafés uit te proberen, dan kun je het natuurlijk ook eens een weekje rustig aandoen. En wil je dan toch iets leuks doen, gelinkt aan eten en drinken? Dan adviseren wij een fietstochtje naar het Okura! Want daar kun je zondag een lezing bijwonen van culinair journalist Onno Kleyn.

In de eerste lezing over culinaire geschiedenis behandelt Kleyn de periode van de prehistorie tot het ontstaan van de restaurants en de haute cuisine in Frankrijk, begin 19e eeuw. Van de uitvinding van het vuur via de Romeinen en de Middeleeuwers met hun specerijen naar de verfijning van het Franse hof.

 

Interessant toch? En wil je weten hoe het afloopt? Volgende zondag kun je deel twee van zijn verhaal aanhoren. De lezing duurt van 16.00 tot 18.00 uur en kaarten kosten 22,50 euro. Na afloop kun je tegen gereduceerd tarief een hapje eten in Okura´s serre restaurant maar als ik jou was, zou ik eerst even de lift naar boven pakken voor een drankje op eenzame hoogte. Ons eerder geschreven verhaal over 23rd lees je hier

Aanmelden voor de lezing kan hier.

Gelukkig weekend allemaal!