Uitgelicht standaard

Ingeklemd tussen het Vondelpark, de ring en het Surinameplein zien veel mensen de Schinkel al snel over het hoofd. Zonde, want er is meer dan voldoende te doen en te beleven. Ook op culinair gebied. Denk bijvoorbeeld aan Ton Overmars met zijn geweldige drankencollectie (inclusief zelfs de in Nederland niet altijd makkelijk verkrijgbare Nonnino-grappa’s). En aan de Zeilstraat is zelfs een van de betere poeliers van Amsterdam gevestigd. Vooral rond feestdagen kun je hier niet alleen terecht voor het mooiste wild en gevogelte, maar is ook de bijbehorende wachtrij hier vaste prik.

En voor het nodige borrel- en eetgenot kun je prima in de Schinkel terecht. Of liever gezegd: in drie Schinkels tegenwoordig. De bekendste is waarschijnlijk cafe-restaurant Gent aan de Schinkel.

Zo’n vierhonderd meter verderop, aan de overkant van het bruggetje, resideert op de hoek van de Amstelveenseweg al enige jaren Schinkelhaven. Maar Catch52 richt vandaag de pijlen op Schinkel nummer 3, onlangs geopend door de eigenaren van het populaire Barca en liggend aan het Hoofddorpplein: Zuiderschinkel.

Zuiderschinkel is een cafe restaurant en dus kun je hier terecht voor broodjes tussen de middag, een borrel en natuurlijk het diner. En aangezien de foto’s van de opening op de website er nogal gezellig uitzagen was dat reden voor ons om deze nieuwe stek eens uit te proberen. Voor de borrel dus.

Eenmaal binnengekomen lijkt deze nieuwe locatie alleen niet echt ingericht op een borrelmoment. Zo heeft de bar plek voor zo’n 3 personen en zijn er maar twee borreltafeltjes. Het aanbod wijnen en biertjes van de tap is gelukkig wel wat uitgebreider en de bediening allervriendelijkst, al is het de barmeisjes na drie keer de vraag ‘hebben jullie gereserveerd voor diner’ kennelijk nog niet duidelijk dat wij alleen een do-mi-bo willen houden. Oh well. De hapjes van de borrelkaart zijn prima, al is het charcuterieplateau wat magertjes: de plakjes ham vallen weg op het niet eens zo’n grote bord. Vanaf 7 uur stroomde Zuiderschinkel eindelijk vol, met eters in dit geval. Tijd voor ons dus om te verkassen. Al met al een prima borrel gehad, vooral dankzij de bitterballen, het wit bier en het gezelschap. Maar de volgende keer toch liever naar Bedier.

Cafe restaurant Zuiderschinkel
T. 020 617 5847
www.zuiderschinkel.nl