Tip van de dag: maak je moeder eens blij. En wacht daar nou eens niet mee tot Moederdag. Moeders houden er namelijk van om verrast te worden en brengen graag quality time met je door. Tenminste, die van mij wel. Omdat mijn moeder mij vroeger in de middag altijd thuis opwachtte met een kopje thee om het wel en wee van het puberale bestaan te bespreken, heb ik haar daarom maar eens verrast met een kop thee, maar dan wel eentje op niveau. Bij het Hotel Krasnapolsky.

Daar serveren ze namelijk een High Tea. Ik moet nu eerlijk bekennen dat ik nooit zo van de high tea was… de term hoe ik het altijd omschreef laat ik hier maar even achterwege, voor ik iemand schoffeer. Maar deze ’thee de luxe’ heeft ons beiden eigenlijk verrast. Want het was vooral een serieuze geniet-sessie. Met champagne. En ja, een wijntje om af te toppen natuurlijk.

Verder op tafel: thee (uiteraard…),  een flatgebouw aan fingersandwiches, scones, macarons, chocolade en een vitaminebommetje. Met stikstof. En dat allemaal onder het genot van uitzicht op misschien wel één van de A-locaties (qua levendigheid en historie) van Amsterdam. De Dam.

>>> Hotel Krasnapolsky heeft nog veel meer te bieden. Bijvoorbeeld dé Hotelbar 2017 van de stad: The Tailor.

Grand Café Kransapolsky

Dam 9

 

Grand Cafe Krasnapolsky high tea

Grand Cafe Krasnapolsky