Hoed & Krelis restaurant Amsterdam De Pijp

We schreven het al in onze laatste Tip 10: de afgelopen maanden zijn er zo’n 83 nieuwe zaken bijgekomen in Amsterdam. Aan ons de schone taak om ze allemaal af te lopen. Althans, op z’n minst ‘een poging tot’ te doen. Tijdens onze struintocht door die mooie stad Amsterdam liepen we tegen een nieuw pareltje in de Pijp aan: Hoed & Krelis. Mooi door de inrichting, maar zeker ook door de originele kaart.

Ondanks dat de zaak gevestigd is rond de chaos van de Albert Cuypmarkt, is het binnen een oase. Van rust, en van lekker eten. Door een hele verrassende menukaart. Bij Hoed & Krelis spelen groenten de hoofdrol, bij voorkeur van lokale bodem, geflankeerd door vlees en vis. Voor het diner betekent dat dat er artisjok, zomerpostelein en topinamboer op je bord liggen, maar dan wel met een mooi kalfsstuk of bavette erbij. Onze tip voor de lunch: de oeufs en cocotte, mét broodsoldaatje!

Hoed & Krelis restaurant Amsterdam De Pijp lunch

De lieve mensen van Hoed & Krelis staan in ieder geval iedere dag voor je klaar, om je te verwennen met ontbijt, lunch, borrel én diner. Onze conclusie? Zeker een keertje langsgaan bij deze plezierige zaak.

>>> Wil je ook op expeditie door je eigen stad? Houd dan onze ‘Tip 10 – Opvallende nieuwkomers’ bij de hand. Verhongeren zul je dan zeker niet doen, hoogstens lichtelijk verdrinken!

Hoed & Krelis

Ferdinand Bolstraat 58-60

Hoed & Krelis restaurant Amsterdam De Pijp