We hebben het al eerder gedaan, eten bij de chef thuis. Maar in de meeste gevallen is dit slechts een eenmalige actie. Zo niet bij Marit. Want deze dame heeft haar uit de hand gelopen hobby voor drie dagen per week tot iets permanents gemaakt. Zo wordt haar appartement drie dagen per week omgetoverd tot huiskamerrestaurant. Inclusief twee wc’s. Voor hem en voor haar.

Bij Marit’s Huiskamer Restaurant eet je drie gangen (excl. koffie en/of thee) voor 28 euro. Met bij iedere gang twee opties om uit te kiezen. Helaas geen vis of vlees, wel veel groente of deegwaren in een vegetarisch jasje. En vers en biologisch, zoveel mogelijk dan althans. Met vaak een mediterraanse inslag. Verwacht ook geen haut cuisinerige hoogstandjes: bij Marit’s krijg je gewoon een bordje vol. Bijna net als thuis. Alleen dan met – afhankelijk van je eigen gezelschap – nog zo’n mannetje of 20-24 personen. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag.

Van modeontwerpster tot parttime chef. Hoewel ik op eetgebied altijd liever een visje of vleesje te kiezen heb, heeft Oost met Marit’s gezellige en vooral esthetisch geheel verantwoorde zaak.
Manlief zou ik er niet blij mee maken – die gaat liever op de non-vega tour -, maar ga je met een vriendin of twee uit eten, dan is dit een prima alternatief. Al is het alleen al om over het interieur te kunnen oeh-en en ah-en.

Marit’s Huiskamer
Andreas Bonnstraat 34H
T. 020 7763864
info@maritshuiskamerrestaurant.nl