Uitgelicht standaard

Omdat de Pijp eigenlijk bijna alles te bieden heeft, vooral op culinair gebied, kost het me nog wel eens moeite om mijn grenzen te verleggen. Het is dan ook de natuurlijke overredingskracht van het gezelschap dat mij meestal over de streep trekt om de stoute schoenen aan te trekken en op de fiets richting bijvoorbeeld het centrum te knallen. Met the summer in the city, en dus volop de toeristenmassa’s op de been uberhaupt een uitdaging om het hier levend vanaf te brengen. Want voor je het weet ligt er weer een verdwaalde Italiaan, Duitser of Brit tussen de spaken van je fiets, in hun zoektocht naar de Wallen.

Maar goed, sommige plekken zijn de moeite waard om deze hordes gewoon te nemen voor je gezelschap. En ik kan dan ook niets anders zeggen dat ik blij ben dat ik dat op een van de laatste zomerdagen heb gedaan. In dit geval voor een bezoek aan – wie kent het niet – Café Stevens, op het hoekje van de Geldersekade, met uitzicht op de drukte rond de Nieuwmarkt. En omdat goede wijn geen krans behoeft, hou ik het vandaag maar eens short and simple.

Stevens is namelijk gewoon een prima plek. Een prima plek om een borreltje te drinken voordat je een hapje gaat eten in de buurt, in welk jaargetijde dan ook. Een prima plek om bier & ballen te doen wanneer je buitenlandse vrienden, kennissen of wat nog meer over hebt en je ze ook de bruinere kanten van 020 wilt laten zien. En dus al helemaal een prima plek om uit werk, op een mooie zomerdag naar toe te fietsen, plaats te nemen in het openstaande raam langszij, en te genieten van een heel koud biertje en de zomerzon.

IMG_1093

Cafe Stevens

Geldersekade 123