Klein, knus en Italiaanser dan Italiaans. Dát is het beproefde recept van Hostaria in de Tweede Egelantiersdwarsstraat, midden in de Jordaan. Deze zaak zit er al jaren, maar ik heb hem zelf onlangs eindelijk ontdekt. En geef hem inmiddels maar al te graag als tip zodra me gevraagd wordt naar een fijne eetstek in deze buurt. 

Hostaria is namelijk familiair knus, met als bonus dat je ook nog eens waanzinnig goed kunt eten hier. Oh ja, en de wijnen ook niet onverdienstelijk zijn. De kaart is in ieder geval alles wat je van een fijn Italiaans restaurant verwacht: heerlijke antipasti, primi e secondi en natuurlijk de dolci toe, voor de toekauwen onder ons. Mijn eetadvies: de burrata (romiger kan bijna niet) en de linguini vongole. Laatstgenoemde was op voor ik er erg in had. En dat allemaal bereid door een ’two man show’ die met veel passie tekeer gaan in een te kleine keuken, en geserveerd door een vriendelijke dame met een heerlijk dik Italiaans accent bovenop haar Engels. Alsof je regelrecht in een klein stukje Italië terecht bent gekomen. Maar dan gewoon in het hart van de Jordaan.

Voor welke gelegenheid Hostaria perfect is? Bijna voor elke, zolang je maar niet met een grote groep op pad bent, simpelweg omdat dat waarschijnlijk niet zal passen in deze kleiner dan kleine pijpenla. Een romantisch dinertje ‘à deux’ is letterlijk net even iets toepasselijker voor deze zaak.

>>> Waar je in de Jordaan nog meer lekker kunt eten? Check het in onze ‘Tip 10 – Bij ons in de Jordaan’!

Hostaria

Tweede Egelantiersdwarsstraat 9