Iedere Amsterdammer is er minstens één keer in z’n leven geweest: Esprit Café op het Spui. Voor mij was het een aantal jaren geleden, tijdens mijn studententijd toen ik op doordeweekse dagen overdag nog uren de tijd had om te shoppen, vaste lunchstek tijdens een shopping spree. Snel, makkelijk, lekker en niet te duur, ideaal. En vooral het terras was en is een heel fijn plekje om mensen te kijken. Maar ’s avonds kakte de boel een beetje in. En dus kwam Jackson Dubois om de hoek kijken.

Jackson dubois

Sinds een aantal weken verandert Esprit Café namelijk vanaf 18.00 uur in Bar Jackson Dubois. En met veranderen bedoel ik niet alleen een andere naam, ander menu en klaar is Kees, nee veranderen is in dit geval ook écht veranderen. Stap na zessen binnen en je bent in een compleet andere wereld beland. Die van Jackson Dubois. Wereldreiziger, wijnmaker en champagnefan. Een grote bar met veel soorten drank en champagne, een enorme lichtgevende wereldkaart, muziekje op, kaarsjes aan, je staat opeens in een hippe tent. Dat er gedronken kan worden mag inmiddels duidelijk zijn (er worden maar liefst 20 verschillende champagnes en 50 verschillende speciaalbieren geschonken!) maar er kan ook gegeten worden.

Jackson Dubois burger hamburger

Wat je dan eet? Zoals Jackson Dubois. Van alles dus. En dus staat op de kaart onder andere pizza, ceviche, roti, een hamburger, een mini-rijsttafel, falafel en fish and chips. Eigenlijk zo ongeveer de hele wereldkaart dus. Alle gerechten uit alle hoeken van de hele wereld, maar dan in het klein à la tapas. Eerste gedachte is gelijk: kan dit wel goed gaan? Is er een chef die dit allemaal goed kan maken? Ja dus. Natuurlijk, roti haal ik nog altijd het lekkerste bij de Surinamer om de hoek, rijsttafel eet je toch echt het allerlekkerste bij Tempo Doeloe en mijn favo falafel is nog steeds die van de Ten Katemarkt. Maar toch, het is allemaal prima. En in combinatie met de heerlijke drankjes is dit een leuke nieuwe hotspot voor als je na het winkelen even lekker wilt borrelen en een hapje wilt eten!

jackson dubois ceviche

Jackson Dubois
Spui 10

>>> Bar Jackson Dubois zit midden op het Spui. Per ongeluk op een toeristenplek beland en don’t know where to go? Wij hebben eerder de pareltjes onder de tourist traps voor je op een rijtje gezet!