Jacobsz restaurant Amsterdam

Jacobsz. Misschien wel een van de meest besproken restaurants van de afgelopen maand. Na slechts 3 maanden sinds opening al onderscheiden met een Gault Millau, als restaurant met de beste prijs/plezier verhouding van Nederland. Steek die maar even in je zak. En daar zijn wij het grondig mee eens. Om in de metaforen van het Parool te blijven: Jacobsz is wat ons betreft een perfecte date. Geschikt voor een eerste keer, een tweede en wat ons betreft ook gewoon een derde keer afspreken. Nee, noem het maar gewoon een hele grote liefde. Misschien zelfs wel de ware Jacobsz.

Bij Jacobsz is het namelijk genieten geblazen. Van een totaalpakketje plezier, gastvrijheid en een heerlijk 3-gangenmenu voor onder de 40 euro. En dat is iets wat niet veel andere zaken hen nadoen. Ik heb vlak na opening al een keer bij dit restaurant mogen eten, maar ben sinds mijn tweede bezoek eigenlijk alleen maar enthousiaster geworden. Het restaurant is fabuleus mooi en tegelijkertijd toegankelijk door de fijne bediening, wat maakt dat de sfeer bij Jacobsz voelt als een warm bad. 
 
Maar nog even terugkomend op die eerste, tweede, derde date: Jacobsz schreeuwt om vaker terugkomen. Omdat de kaart iedere maand wisselt, kun je je hier elke maand opnieuw laten verrassen. Ook dit keer was het op foodgebied weer dik voor elkaar. Mijn favorieten? De burrata met gerookte pompoen, het buikspek met Thaise curry geserveerd op een klein broodje bapao en tot slot de bavette met biet, kastanje gnocchi en sjalot. Mooi opgemaakt maar vooral onwijs lekker. 
 
Top dit geheel af met een uitgebreide wijnkaart voor iedere portemonnee en voor ieder ook op smaakgebied wat wils.Zin om echt een keer uit te pakken? Vraag dan eens naar de ‘andere wijnkaart’ of neem een kijkje in de wijnkamer. Talking about verborgen pareltjes…
Dus doe mij een plezier, en ga snel eens een kijkje nemen bij Jacobsz. Of liever gezegd een hapje eten. Ben je er al wel geweest? Spreek dan gewoon voor de tweede keer af. Of een derde of een vierde keer…

>>> Dit schreven wij trouwens eerder al over deze ware Jacobsz.

Jacobsz

Ringdijk 1A

Jacobsz restaurant Amsterdam

Jacobsz restaurant Amsterdam

Jacobsz restaurant Amsterdam