Jacobsz restaurant Amsterdam

I have a little crush on Jacobsz…

Je hebt van die plekken die nooit teleurstellen en waar het een soort van thuiskomen is. Een van die plekken in Amsterdam is voor mij Jacobsz. Ze zijn slechts 7 maanden open maar er staan bij mij al aardig wat bezoekjes op de teller. En dat zegt wat als er wekelijks nieuwe restaurants open gaan in de stad. De ongedwongen sfeer en het super fijne, vriendelijke en enthousiaste team maken het altijd weer een feestje om daar te zijn. Het perfect excuus om met grote regelmaat terug te keren is het feit dat ze ongeveer iedere maand een nieuwe kaart hebben. En deze moet natuurlijk getest worden. Ik moet immers op de hoogte blijven nietwaar? Zo gezegd zo gedaan.

Als je zo vaak je kaart veranderd dan stem je hem natuurlijk helemaal af op het seizoen. Geheel passend in de tijd van het jaar tref je dit keer gerechten aan met skrei, duif, eend, inktvis en rabarber in de hoofdrol. All time favorite hier is het buikspek. Deze is niet weg te denken van de kaart maar komt wel steeds in een ander jasje. Deze maand krijg je hem gelakt met bloedsinaasappel en geserveerd met boerenkool, aardappel en zwarte knoflook. Nice! Voor de vegetariërs of hippe flexetariërs onder ons zijn er ook altijd verschillende opties. Wat dacht je van witlof met gegrilde ananas, vadouvan en comte kaas of geroosterde groene kool met amandelen? Onwijs lekker.

Voor mij is geen diner compleet zonder een goed glas wijn want met de juiste wijn spijs combinatie laat je alle smaken in optima forma tot zijn recht komen. Hier weten ze wel raad mee dus bij de verschillende menu’s kun je een heel mooi wijnarrangement kiezen. Deze wijnen zijn over het algemeen wel vriendelijk geprijsd maar als je zin hebt om echt uit te pakken dan is er nog keuze genoeg op de wijnkaart. In de mooie wijnkamer staat een voorraad waar je oneindig uit kunt putten. Mij maak je hier vooral blij met volle krachtige wijnen. Mijn favoriete wijnen van de avond zijn deze toppers: NegreDeNegres 2014 en Les Creisses 2015. Echt genieten geblazen!

Mocht je er nog niet zijn geweest dan is Jacobsz dus absoluut een bezoekje waard. Je kunt ze overigens binnenkort ook tijdens Bacchus wijnfestival in De Duif (10-12 maart) bezoeken voor een goed glas wijn of een lekker gerechtje.

>>> Wij zijn niet alleen dol op deze ware Jacobsz. Er zijn meer toprestaurants in onze stad. En dit is het rijtje ‘Best Beoordeeld’ volgens jullie lezers!

Jacobsz

Ringdijk 1A

Jacobsz restaurant Amsterdam

Jacobsz restaurant Amsterdam