Uitgelicht standaard

Sommige dinge veranderen nooit. Zo ook De Joffers. Zodra de eerste zonnestralen zich weer laten zien, zit toute la monde van en rondom de Cornelis Schuyt namelijk weer op dit fabuleuze terras. En gelijk hebben ze: qua zonligging is dit voor de oh zo geweldige middagzon wel een van de betere terrassen in de buurt.

 

En bovendien kun je zien en gezien worden. In dit geval geldt dit voor zowel bekend als onbekend Amsterdam. En daar lijkt het dan ook om te draaien bij De Joffers, al zijn de hapjes en drankjes natuurlijk ook een broodnodige verademing na of tijdens een middagje shoppen.

Joffers

Misschien wel het leukste aan een middagje terrashangen bij deze zaak? De interactie tussen terraszitter en het voorbijgaand publiek. Want die is er, veelvuldig, en het liefst vanaf de scooter. Bij Joffers gaan er letterlijk geen tien minuten voorbij zonder dat er weer een scooter met 80 kilometer per uur op het terras komt afgestevend met daarop een nette, soms lichtgebruinde jongeman (denk wintersport of voorgekleurd in het tweede huis op Ibiza), die uiteraard in tenue (slim-fit pantalon of hippe jeans, tot boven de enkel, wellicht in kekke kleur, met – zolang de lente uitbleef – de slim-fit jas met supersized bontkraag. En de Aviator op natuurijk) Jan of Alleman gedag komt zeggen. De begeerlijke jongedame (in het gezelschap van haar moeder en/of ‘wing-man’), vage kennis of vriend, moederspersoon, desgewenst geflankeerd door oma of de BN’ers. Het maakt eigenlijk niet uit. Zolang je maar kunt zwaaien, veel gebaren kunt maken, de rest van het terras kunt laat meegenieten van je gesprek (‘we bellen!’) en kunt laten zien dat je het goed hebt. Noem het maar het flaneren 2.0.

 

Shakespeare zei het al: Het wereld is een schouwtoneel, elk speelt zijn rol en krijgt zijn deel. En dat hebben ze bij Joffers goed begrepen.

Brasserie De Joffers

Willemsparkweg 163

T. 020 6730360