Uitgelicht standaard

Restaurant Juuls is bepaald geen new kid on the block, sterker nog, ze draaien al weer een paar jaar mee. Ik hoorde al jaren positieve verhalen over deze kleine zaak maar het kwam er tot nu toe helaas nooit van om er zelf te gaan eten. Sinds een aantal weken hebben ze een nieuwe chef in de keuken en daarmee wordt een nieuwe koers gevaren. Chef Danny heeft hiervoor bij restaurant Elkaar gewerkt, die is bekroond met een Bib Gourmande en daarvoor bij Oud Sluis, het inmiddels gesloten drie sterren restaurant van Sergio Herman. Bepaald geen kleine jongen dus, en daarom geen mooier moment om er gewoon eens binnen te stappen.

Bij Juuls is het op niveau “eten wat de pot schaft”. Dus geen daghap maar een vast menu waarbij je de keuze hebt uit een 3, 4 of 5 gangen menu met bijpassend wijnarrangement. Iedere maand wisselt het menu dus het leuke is dat je altijd een nieuwe verrassing op je bord krijgt. Ik merk zelf dat ik in Nederland toch vaak terugval op een aantal favoriete gerechten en eerder de voorkeur geef aan vlees in plaats van vis. En dat terwijl ik bijna alles lekker vind. Het is dus wel eens fijn om je helemaal over te geven aan het advies van de keuken en aan de bediening. En in dit geval ben je in goede handen, namelijk die van gastvrouw Lonneke, die je ook nog eens bulls eye over bijpassende wijnen adviseert.

Schol met risotto, burrata, tomaat en basilicum

Schol met risotto, burrata, tomaat en basilicum

We nemen het uitgebreide 5 gangen menu en laten ons lekker verwennen. In de kleine huiskamer heerst een ongedwongen intieme sfeer. Overal branden heel romantisch de kaarsen, eigenlijk bij uitstek een locatie voor die ene speciale date. Het kleine team van de bediening heeft een hele persoonlijke benadering en beweegt zich geruisloos tussen alle tafeltjes door. Deze staan vrij dicht op elkaar maar daar hebben we helemaal geen last van. Waarschijnlijk komt dat omdat de gasten deze avond vooral oog lijken te hebben voor elkaar en niet zo bezig zijn met hun omgeving. Ik zei het al, de locatie schreeuwt romantische date! En daar zit het op deze avond dan ook vooral vol mee. First, dates, second dates maar ook honderdste dates.

Chef Danny maakt het ene na het andere lekkere gerecht maar er springt altijd iets uit en op deze avond is dat de schol met risotto, burrata, tomaat en basilicum en dan het dessert met mijn lievelingsfruit: frambozen! Top die met hangop en chocolade en je hebt een heerlijk dessert. Lekker!

Frambozen met hangop en chocolade

Frambozen met hangop en chocolade

Als afsluiter van het diner nemen we een bijzonder kopje thee. Oolong Milky. Ik kende het niet maar het is een aanrader. De thee ruikt vrij sterk maar je trekt er een hele lichte thee van met, de naam zegt het al, een melkachtige smaak. Juuls is dus helemaal terug van weggeweest, en zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen!

Restaurant Juuls
Albert Cuypstraat 19