Kanarie Club Amsterdam restaurant

We schreven er al eerder over: De Kanarie Club. Alleen al voor de naam krijgen ze van ons drie browniepoints. Maar met de officiële opening in het verschiet vonden wij het hoog tijd om de balans nog even iets verder op te maken. Wat kun je dus verwachten bij de Kanarie Club?

All day long, all day fun

Of je nu op zoek bent naar een plek om te werken of een plek om een paar gangen uitgebreid te dineren: bij de kanarie Club kan het allemaal. Zo is de stamtafel die we nog kennen uit Halte 3 met een ander kleurtje bewaard gebleven, en creëer je hier 1-2-3 een werkplek waar je eigenlijk niet meer weg wilt. Tel daarbij op dat ze bij deze zaak ook hebben nagedacht hoe het moet als je iets minder van een paperless-laptop-office bent, en je kunt je lol op. Printen is namelijk ook gewoon een optie.

You’ve got your space, I’ve got my space

De muren tussen wat we voorheen kenden als Halte 3 en Meat West zijn doorgebroken, waardoor de immense ruimte van de oude tramremise eigenlijk pas echt goed tot zijn recht komt. Met in het midden een enorme bar voor al je non- al dan wel alcoholische versnaperingen en bar bites. En daaromheen plaats voor iedereen lijkt wel. Met ruim 100 couverts hoef je hier in ieder geval niet zo snel bang te zijn dat ze geen plek hebben.

Kanarie Club Amsterdam restaurant

Kanarie Club Amsterdam restaurant

Van bar biting tot fine dining

Met Chef Kasper Stiekema aan de pas kunnen wij je één ding verzekeren: lekker eten kun je hier zeker. En ja, dat begint al goed bij de bar bites, maar dat wordt pas heel goed bij het diner. Want ook al kun je de hele dag bij deze blije vogels van de kanarie Club terecht, dat hoeft niet te betekenen dat je hier niet fine kunt dinen. Integendeel zelfs. Kasper kennen we door zijn voorliefde voor seizoensproducten en pure smaken, en vooral niet al teveel poespas en opsmuk op je bord. En dat proef je terug, in de simpele maar zeer smaakvolle gerechten van zijn 3-, een 4- of een 5-gangenmenu.

Plonsen in het vogelbad

Want ja, er is een zwembad. En nee, je hoeft geen badkleding mee te nemen. Op de vide van de zaak hebben de designers een kleine gimmick ingebouwd. Oftewel een pierenbadje waar je ongegeneerd kunt genieten van al het lekkers van de naastgelegen cocktailbar. Want laten we het leven vooral niet te serieus nemen, nietwaar?

Kanarie Club

Bellamyplein 51

Kanarie Club Amsterdam restaurant

Kanarie Club Amsterdam restaurant