Uitgelicht standaard

De herfst is op komst. En dat merken we niet alleen aan het feit dat de klok een uur is teruggezet, dat je langzamerhand weer moet nadenken over handschoenen op de fiets en dat de blaadjes van de bomen vallen. Ook in horecaland is het tijd voor de herfst. Want het is tijd voor de serieuze bieren, met als aanvoerder de Bok. Zo opende dit weekend bijvoorbeeld de Beurs van Berlage voor alle bokliefhebbers haar deuren. Het was namelijk weer tijd voor de 35e editie van het bokbierfestival. Leuk, leuk, leuk en vooral ook heel lekker.

Maar heb jij net als wij ook wel eens schoon genoeg van al die grotere commerciële merken en wil je liever het bokje of een van de andere illustere varianten van een plaatselijke brouwerij je mik in gieten? Ga dan eens langs bij Brouwerij de Prael. En als je niet alleen van bier houdt, maar toevallig ook nog liefhebber van de onvervalste Hollandse smartlap bent, ben je bij deze kleine brouwerij helemaal aan het goede adres. Hun bieren zijn immers ‘zo puur als de liederen van het Nederlandse levenslied’. En daarom eren ze hun bieren met de namen van Amsterdamse grootheden als Johnny, Willy en dochterlief Willeke.

Je kunt bij de brouwerij niet alleen terecht voor hun verschillende biertjes: om de ergste trek te stillen hebben ze nu voor de bokkentijd de Happerdetap. Een proeverij van drie kleine gerechtjes bij Nelis, hun eigen koppige bokvariant voor E. 15,-.

Brouwerij de Prael
Oudezijds Voorburgwal 30
T. 020 4084470