Uitgelicht standaard

Het is winter. En in die tijden ga je automatisch ook op het gebied op zoek naar winters warm comfort. Naar warme koffie en Hutspot bijvoorbeeld. En in dit geval bedoelen we met laatstgenoemde niet de warme wintermaaltijd, maar de galerie-winkel-cafe. Want ook deze ondernemers hebben het principe van shop-in-shop ontdekt. En er een ietwat industrieel-Scandinavisch sausje overheen gegoten.

Hutspot is dus een winkel, maar ook een galerie. En een café. De zaak is gevestigd aan de Van Woustraat, net om het hoekje van de Albert Cuyp, en is open tot 19:00 uur ’s avonds. Een locatie bij uitstek dus voor een (verlaat) ontbijt, een lekkere koffie of thee, of uiteraard – een broodje van eigen deeg. Of liever gezegd van Mama’s deeg. Want dat is het brood wat belegd op tafel komt in deze zaak: Mama’s Brood. Ook los in de verkoop hier trouwens.

Het concept is leuk, je hebt dankzij de bar langs de glazen pui een leuk uitzicht over de drukke Van Wou en de koffie en de broodjes lekker. Een minpuntje: de yoghurt met cruesli en fruit kwam in mijn geval met fruit uit de vriezer. Of in mijn geval helaas bevroren fruit uit de vriezer. Laten we hopen dat het een foutje was. Het was per slot van rekening zaterdag. En de goedbedoelde chips naast het broodje liggen er – omdat het voor de helft uit kleine, gebroken stukjes chips bestaat – wat doelloos bij. Het zijn waarschijnlijkheid de kleine puntjes die nog op de i gezet moeten worden, want de zaak an sich – inclusief het winkel- en galeriegedeelte – is met zijn drie-eenheden in ieder geval een verrijking voor de Van Wou.

There’s no place like Hutspot!

Hutspot Amsterdam
Van Woustraat 4