Uitgelicht standaard

Het legioen likt haar wonden, Bert is inmiddels al op zoek naar een woning buiten Nederland en onze jongens vliegen zonder tussenstop rechtstreeks door naar hun vakantievilla’s op Ibiza. De leeuw is gebroken, onze jongens liggen eruit.

Om de kater te verwerken dat het EK 2012 toch niet ons EK heeft mogen zijn, hebben wij vandaag het ideale recept voor ’the morning after’. En als het zonnetje zich vandaag dan ook nog even van zijn beste kant laat zien, kan de zomer misschien alsnog niet meer stuk. Want het was per slot van rekening maar een spelletje…

Bloody Mary IJs
(uit het boek ‘IJstijd’ van Kees Raat)

Ingredienten:

  • 60 gram water
  • 140 gram suiker
  • 50 gram wodka
  • 200 gram tomatensap*
  • 50 gram citroensap
  • 30 gram eiwit (losgeklopt)
  • (gemalen) peper, naar eigen smaak

Doe het water en de suiker in een steelpan en verhit, totdat alle suiker is opgelost. Doe het mengsel in een grote maatbeker en voeg de wodka toe. Even goed roeren met een garde. Voeg de overige ingredienten toe en roer het geheel even heel kort om. In de ijsmachine, maximaal 12 minuten laten draaien en klaar is Kees!

(* maak tomatensap van verse tomaten: even insnijden, kort blancheren, ontvellen, de groene kroon eruit snijden en blenden maar)