Tip 10 uitgelicht standaard

De Tiplijst, daar is ‘ie weer! Een top 10-lijst, samengesteld door de fanatieke Catch-lezer. Hoe het werkt? Wij stellen via onze Facebookpagina met regelmaat een vraag (‘wat is de beste …’) en wachten dan op jullie antwoord. Meer dan tien tips? Dan bepalen we – hoe polderend democratisch – gewoon door middel van een stelling welke tips de beste zijn. En deze week draait het om bier. Want Prins Pils is inmiddels Koning Pils en zijn verjaardag komt er al weer bijna aan. Dus hebben we voor jullie het lekkerste bier van Amsterdam verzameld. De locaties met de meest uitgebreide bierkaart, het allerlekkerste biertje of gewoon de beste plek om bier te drinken. Proost! 

Meer horen over de Tip 10? Wij vertellen er elke woensdag rond 11:45 uur meer over op Amsterdam FMLuister hier het interview van deze week.

 1. Bar Brouw – Want Brouw houdt niet alleen van vlees, maar ook van bier. Net als Amsterdam, want al snel werd vestiging nummer 2 geopend in Oost. 
 2. Brouwerij Troost – Bij Troost proost je het best. De mannen van Troost brouwen hun eigen bier, van granen van Nederlandse bodem. En wie wist dat je uit bier ook prima gin kunt stoken? Dus mocht je niet van bier houden dan geniet je gewoon van the one and only Troost Gin! Binnenkort openen ze zelfs een tweede brouwerij: Troost Westergas in het Westerpark.
 3. Frits – Voor de beste burgers én bier. Want met meer dan 40 biertjes op de kaart weten ze hier wel foto-13wat lekker is. En het leuke is dat ze niet alleen de standaard Nederlandse en Belgische biertjes serveren, maar ook bieren uit de VS, Duitsland en UK. Wij zijn fan!
 4. Bar Mick – Zoals ze het zelf zeggen: koffie totdat het tijd is voor bier. We couldn’t agree more. Bestel er vooral de ‘Big Mick‘ bij: de huisgemaakte burger die meer dan goed met je biertje samengaat. En extra leuk: ze laten regelmatig klanten stemmen over wat er op de tap komt!
 5. Smokin Barrels – Lobsters, burgers and beer. Want dat gaat toch het beste samen. Inclusief geweldig terras om er van te genieten. Wij weten wel waar we deze zomer te vinden zijn…
 6. Goos – Genieten aan de Maasstraat van een goede selectie speciaal biertjes. En niet onbelangrijk: ook de wijn is lekker. Voor als je op stap bent met wijnliefhebbers. Volgens één van onze fans typisch gezellig buurtcafé waar iedereen welkom is, inclusief klagende buuf tijdens iets te gezellige WK wedstrijden.
 7. Brouwerij ’t IJ – Onmisbaar in Amsterdam. Met een stadsbrouwerij in Oost waar ze bijna 30 speciaal biertjes brouwen, inclusief onze favoriete IJwit. Perfect voor die luie zomermiddagen op het terras!
 8. Hesp – Zodra de eerste zon op dit geweldige terras staat, staat ook de Hefeweizen op de tap. Want met de zon op je bol en een groot glas Duits witbier kan het leven aan de Amstel heel mooi zijn…
 9. Gollem – Klassieker. 14 verschillende bieren van het vat en rond de 200 bieren op fles. En met vestigingen op de Overtoom, Raamsteeg en de Daniël Stalpertstraat is er dus altijd wel een lekker biertje bij je in de buurt!
 10. De Duvel – Niet alleen een biertje, maar ook een leuke kroeg in de Pijp. Met ‘het kratje op = op’: Meatballs-2een kratje speciaal bier waarbij geldt op = op. Wanneer het kratje op is gaan ze naar het volgende kratje speciaal bier. Leuk om je te laten verrassen!
 11. Van de Buurt – Bij Van de Buurt komt alles letterlijk uit de buurt. En dus ook het bier: hier vindt je maar liefst 19 puur Amsterdamse bieren op de kaart. Wij zijn fan!
 12. Café Hoppe – Wie Hoppe zegt, zegt bier. Want in één van de oudste café’s van de stad weten ze maar al te goed hoe ze de de dorst van de Amsterdammer kunnen lessen: met een goed glas koud bier.
 13. In ’t Aepjen – Nog een klassieker. Als je de geruchten mag geloven is zelfs de uitdrukking ‘in de aap gelongeerd’ hier ontstaan. Drink hier een biertje en eet een bitterbal en je Amsterdamser voelen kan bijna niet.
 14. Café Zotte – Belgisch bierproeflokaal. Kan je niet kiezen? Dan ga je gewoon voor het bier van de maand. Iedere maand een ander speciaal biertje.
 15. Café de Spuyt – Bierliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, ze hebben meer dan 100 bieren op de kaart staan! Hollands glorie welteverstaan, want de nadruk ligt op Nederlandse en Belgische bieren.
 16. Van Leeuwen – Gewoon zo’n fijne kroeg aan de Utrechtsestraat waar je prima de hele dag kunt zitten en onder het genot van één van de lekkere biertjes je kunt vergapen aan alles wat langs komt lopen.
 17. De Prael – Alleen al in deze lijst vanwege het ontwapenende personeel. Misschien wel de liefste mensen van Amsterdam. Maar ze sluiten de lijst in stijl af vanwege hun fantastische bier met één in het bijzonder: de Willy. Een rondbuikig bitterzoet bier. Fijne Koningsdag mensen!

Willy-Willeke

Voor volgende week zijn we op zoek naar de beste nieuwkomers van de afgelopen maand – april dus. Heb je een favoriete new kid? Laat het ons weten via de mailTwitter of Facebook. Voor goede tips zijn wij namelijk dag én nacht bereikbaar! 

Hecht aan nummering van de lijst overigens geen waarde – we stellen de lijst op op basis van binnenkomst. Jouw tip op de nummer 1 positie? Gewoon wat sneller reageren op onze oproepen op Facebook!