La Pescheria Italiana Amsterdam West vis

Soms zijn er van die adressen waarvan je had gewild dat je ze veel eerder had ontdekt. Voor iedereen die net als ik enorm van gefrituurde calamaris houdt, heb ik dan nu dé tip voor je. Een ietwat tijdelijke tip, dat helaas wel. Om precies te zijn, heb je namelijk nog tot 1 april. Not kidding!

In de Van Hallstraat ligt namelijk La Pescheria Italiana, een – de naam zegt het al – Italiaanse viszaak. Vergeet de hipperige pracht en praal van menig andere Amsterdamse visserette: bij dit pareltje draait het enkel en alleen om de verse vis die uitgestald ligt. In een simpele vitrine. Niets meer, niets minder. Geen gelikt design op en rond de muren, maar gewoon praktische tegels, posters van vissoorten en ansichtkaarten van de Italiaanse stad Taranto (hometown van de eigenaar). Geen gepimpt meubilair, maar enkel een klapbank voor de winkel en wat oude barkrukken afgewisseld met wat bureaustoelen binnen in de zaak. Wederom, not kidding.

Waar deze zaak het dus vooral van moet hebben? De vis. Kraakverser dan vers. En in het bijzonder van de calamaris. Deze wordt à la minute klaargemaakt en kun je meenemen of ter plekke eten. Kies je voor de laatste optie, neem er dan vooral ook een lekker wijntje erbij. Geserveerd in een plastic bekertje. Episch! Meer heb je namelijk helemaal niet nodig in het leven.

Helaas komt aan al het goede komt vaak een eind: de eigenaar gaat vis exporteren. Naar Italië. Dus als je slim bent, ga je hier snel nog even je slag slaan.

La Pescheria Italiana

Van Hallstraat 268

PS: Aan het einde van de dag wordt er in de zaak ook ‘gewoon’ gekookt. Zo kun je hier rond een uurtje of 7 bijvoorbeeld ook terecht voor een lasagna bolognese of een pasta vongole. To eat in, or to take out. Easy does it!

La Pescheria Italiana Amsterdam West vis

La Pescheria Italiana Amsterdam West vis