L'Atelier du CHampagne Amsterdam

Iemand toevallig nog op zoek naar een kerstcadeautje voor mij? Search no more! Ik heb inmiddels een cadeaulijst laten registreren bij de meest geweldige winkel van Amsterdam, nee correctie, van Nederland. Sinds enkele weken bestaat er namelijk een heuse Champagne-winkel. En dat is dus de eerste van Nederland. Robert Braam, champagnefan avant la lettre én eigenaar van Bubbles & Wines (wijn- én champagnebar), liep al even met het plan om zo’n winkel te openen, dus wat doe je als het pand van  je buren vrij komt? Juist, omtoveren tot champagne atelier!

Bij deze briljante winkel kun je terecht voor meer dan 250 champagnes van maar liefst 40 verschillende champagnehuizen. Van de grote jongens waarvoor je in sommige gevallen tot meer dan diep in de buidel moet tasten tot aan juist de kleine onbekendere huizen die het champagne drinken voor iedereen toegankelijk maken. Maar welke je ook kiest: smaken doen ze allemaal, en er is voor ieder wat wils. Ter plaatse uit te zoeken onder bezielende leiding van de dame en heren in de winkel of te bestellen online. Want ook in champagneland gaan de ‘bricks’ met de ‘clicks’ vandaag de dag hand in hand. Bestel bijvoorbeeld voor 16:00 uur je Dom Pérignon Vintage 1996 (uit ervaring kan ik zeggen dat deze heerlijk is!), en dan heb je hem morgen in huis. Of kies voor een Blanc de Blancs van Michel Genet, één van de zogenaamde Growers, oftewel de huizen die ‘ons, de leek’ niet heel veel zeggen, maar die zeker de moeite waard zijn van het proeven.

L'Atelier du CHampagne Amsterdam

Waarvoor je verder nog terecht kunt bij deze candystore onder de drankenwinkels? Voor proeverijen, workshops, je bare essentials bij het champagne drinken (denk glaswerk) en delicatessen die het leven het leven waard maken, en die schreeuwen om champagne. Juist, kaviaar bijvoorbeeld.

Is het een winkel waar je dagelijks even gaat buurten? Dat misschien niet. Maar het is er wel eentje die je dagelijkse leven een stuk leuker gaat maken.

>>> Ook zo’n droge keel gekregen? Laten wij nou een lijstje hebben met champagne-drink-plekken bij uitstek… Chin chin!

L’Atelier du Champagne

Nes 39

L'Atelier du CHampagne Amsterdam

L'Atelier du CHampagne Amsterdam