Uitgelicht standaard

… dan zes in een doos. Napier wijnen moet je namelijk drinken. Het liefst met maten.

Nog niet al te lang geleden was ik namelijk een van de gelukkigen die een plek wist te bemachtigen bij de wijnproeverij van Napier. Voor iedereen die niet de volledige collectie van Chabrol uit zijn hoofd kent: Napier is een wijnhuis uit Zuid-Afrika, waarvan de wijnen (gelukkig!) te koop zijn in Amsterdam, en op ‘just another ordinary Wednesday’ kwam Wallie du Toit van dit geweldige huis langs om zijn verhaal te doen. Een beetje berg-mozes, mozes-berg dus, omdat wij maar niet naar Zuid-Afrika kwamen.

NapierEn inspirerend was het. Met een gezelschap van een totaal divers pluimage, een enthousiaste Zuid-Afrikaan en negen verschillende wijnen met bijpassende kaasjes van de buurman uit de straat kon je eigenlijk niet anders dan met een gelukkigzalige glimlach op je gezicht de winkel weer verlaten. “Distinctive wines crafted to perfection”, en gelijk hebben ze met deze belofte. Dus doe mij een plezier en spring op je fiets richting de Haarlemmerstraat of de Overtoom. En eenmaal aangekomen bij de dames en heren van Chabrol, vraag dan om twee flessen: de single vineyard Saint Catherine (2009 als ‘ie er nog is, 2010 als je het daarmee moet doen) voor een overweldigende geur- en smaakexplosie bij een mooie maaltijd, en niet te vergeten de Lion Creek Chenin Blanc Sauvignon Blanc 2012, voor die heerlijke zomerdagen die nog gaan komen.

Proost!

PS, mooi detail: de kralen op het etiket staan voor de wijngaarden waar de druiven van komen, oftewel van een single of meerdere vineyards. Van Nederlandse makelij!