There’s a new kid in town. A new pastry-chef, om precies te zijn. Alhoewel, helemaal nieuw is hij niet, want hij heeft zijn sporen ruimschoots verdiend als voormalig Chef Patisserie van het door mij (en de rest van Amsterdam) geliefde Holtkamp. Maar kleine chef’s worden groot, en willen op een gegeven moment op eigen benen staan. En dat is precies wat er in dit geval is gebeurd.

NaamloosVan harte welkom bij Linnick, de jongste patisserie van Amsterdam. Vorig weekend openden de deuren van deze mooie zaak aan de Amstelveenseweg, een buurt in Amsterdam die wel een serieuze taart- en bonbonhofleverancier kon gebruiken, als je het mij vraagt. Een zaak die haaks staat op het oubollige karakter dat de meesten van ons kennen als het neerkomt op gebak. Denk een bijna New York-style aanvoelende industriële look met daarbij de mooiste taartjes in de royaal opgezette toonbank. Met een en al lekkers. En dat dan zonder te overdrijven. Van een goddelijke appeltaart (ook per punt verkrijgbaar en letterlijk mede mogelijk gemaakt dankzij misschien wel de meest meesterlijke stagiair Cees H.!) tot aan een smeuïge citroen-cake en krokante hazelnoot-chocolade taart (goddelijk!). Van huisgemaakte bonbons met smaken als vlierbloesem en vijg-frambozen, tot aan macarons. Heerlijke macarons. Water in de mond doen lopende macarons. Vooralsnog in zes bescheiden smaken, maar ja, waarom zou je ook meer willen? They had me at the crème brûlée.

12

Dus ja, ik ben wederom verliefd. Want dat wordt je op slag bij het zien van de tomeloze passie van Chef Nick en zijn Linda. De collega’s en de overige entourage om mij heen kunnen de komende tijd dus hun lol op. Linnick zit namelijk op nog geen drie minuten lopen. Het is tijd voor een taartje van de week. En dan heb ik het nog niet gehad over de huisgemaakte chocoladepasta of granola met cranberry. En een verse cappuccino, terwijl je nadenkt waarmee je je vandaag weer zult verwennen.

Patisserie Linnick: welcome in the hood!

112301

Patisserie Linnick
Amstelveenseweg 75