“Goedemiddag, L’Invite Horeca Uitzendbureau!”

Ja, ook ik ga vervallen in dat dingetje dat men soms noemt ‘die goede oude tijd’… Tijdens mijn hotelchoolperiode in Leeuwarden – en ik heb zo’n vermoeden dat menig hotello uit die contreien zich hierin kan herkennen -, was dit een van de betere telefoon-uitspraken die er bestond. Het betekende in de meeste gevallen namelijk een dagje ouderwets beunen op de een of andere feestpartij (denk Maison van den Boer of Martin Air Partyservice), en dus weer cash in het handje. Om dat vervolgens weer net zo hard uit te geven in de kroeg.

Inmiddels ben ik weer redelijk wat jaren verder in mijn carrière. Beunen in de horeca is wat dat betreft geen noodzaak ook meer voor mij om rond te komen. Ik geniet nu meer ‘aan de de andere zijde’. Misschien is het wel daarom dat ik zelf nooit de link heb tussen mijn L’Invite-periode en L’Invite Le Restaurant hier in Amsterdam, aan de Bloemgracht. Tot vorige week.

L'Invite le Restaurant Amsterdam Sail Steak TartareDe link tussen beiden is er wel degelijk. De eigenaar van L’Invite Le Restaurant is namelijk een ondernemer pur sang. En wat doe je als ondernemer pur sang? Dan denk je groot, groter, grootst. En in het geval van Sicco de Moel open je dan niet alleen een waanzinnig mooi, bijna boutique-achtig restaurant waar de sterren van de hemel gekookt worden aan de Bloemgracht (echt, aanrader!), maar ga je nog een stapje verder. En open je voor vijf dagen lang een groots pop-up restaurant op de mooiste locatie van Sail 2015: de Jan Schaeferbrug. Inclusief twee champagne-terrassen.

Catch52 - Linvite Le Restaurant Sail PopUp 1Wij hebben vorige week het menu alvast even mogen voorproeven en dat was in een woord: heerlijk. De foto’s spreken voor zichzelf. Wil je dit weekend dus nog even culinair van het botenfestijn genieten? Check dan nu op de valreep nog even snel of ze nog een plekje vrij hebben: voor E. 10,- heb je al een plekje op het champagneterras, vanaf E. 75,- schuif je aan voor lunch en diner. Alleen voor het uitzicht moet je het eigenlijk alleen al proberen. Al is het eten zelf ook echt meer dan culinair te noemen. Mijn favoriet? De steak tartare met een krokantje van rode biet. Om je vingers bij af te likken.

Wij reserveren in de tussentijd alvast een tafeltje in het ‘echte’ restaurant. Want dit pop-up festijn smaakt naar meer.

L’ Invite Le Restaurant Pop-Up Sail 2015

Jan Schaeferbrug

Catch52 - Linvite Le Restaurant Sail PopUp 3