Lion Noir restaurant terras Catch52 tuin

De zomer van 2015 gaat nog een laatste uitspatting krijgen. Dus mannen van Amsterdam, als jullie slim zijn, maken jullie daar nog even dankbaar gebruik van. Want er is een plek in Amsterdam, daar scoor je punten mee bij je loved one. Noem het met een gerust hart misschien wel het meest zwoele plekje van de stad. Ok, ok, ik geef het toe, Panache in Oud-West is een prima stek om met een (prille) liefde naartoe te gaan, maar als je in de laatste nawee van de zomer echt wilt scoren bij je lief, doe mij dan een plezier en neem contact op met Lion Noir, met het vriendelijke verzoek of er toevallig nog een plekje vrij is in misschien wel een van de mooiste tuinen van Amsterdam.

Lion Noir restaurant terras Catch52 tuin

(foto: Lion Noir)

Want ja, als er een plek is om je betere helft van his or her feet te sweapen, dan is het dus in de Reguliersdwars. Temidden van de straat waar je het misschien het minst zou verwachten, ligt inmiddels al jarenlang de meest grandioze ‘secret garden’ die er is. Is de Lion Noir al een kant-en-klaar plaatje aan de binnenkant, dankzij de perfect gestylede inrichting en dito mensen die hier graag vertoeven, de tuin van deze meesterlijke zaak is zowaar nog beter. Groen, beschut, omgeven door statige monumentale panden zoals je die alleen in Amsterdam kunt vinden. Tafels met licht wapperend en kraakhelder wit linnen. Een tuin waar je bij het binnenstappen direct het gevoel hebt er echt even uit te zijn. De ideale stek voor zwoele zomerse avonden die een eeuwigheid mogen blijven en ook lijken te duren. En waar je, als je het nog niet was, ‘in love’ valt.

Catch52 - Lion Noir - coquillesIk zou het in ieder geval wel weten hoor, hoe die ultieme date zou kunnen verlopen. We bestellen om te beginnen een heerlijke fles wit, kiezen in dit geval voor een van mijn persoonlijke favorieten: een Viognier uit de Rhone, van het wijnhuis Yves Cuilleron. En we laten natuurlijk een schaal oesters op ijs aanrukken. Immers, het oesterseizoen is zo op het randje van de zomer weer begonnen, dus waarom niet? De wijn vloeit rijkelijk, we kiezen een voor- en hoofdgerecht, want uitgebreid tafelen is wat je hier doet. Ik laat mijn oog natuurlijk vallen op de ‘Catch of the Day’. After all, it’s all in the name.

Catch52 - Lion Noir - Catch of the DayEn we laten ons een paar uur lang onder het genot van een goed glas wijn en een mooi gesprek in de watten leggen door het professionele personeel dat ons precies zoveel aandacht geeft, dat we eigenlijk vooral aandacht voor elkaar hoeven te hebben. En genieten ondertussen van de zon die langzaam uit de binnentuin verdwijnt. Om aan het eind van de avond rozig en tevree het pand te verlaten, samen op weg naar wie zal het zeggen.

Lion Noir. Het was mij zoals altijd wederom een waar genoegen.

>>> Te laat met reserveren en zit Lion Noir helaas al vol? Dan weten wij nog wel een paar leuke plekken voor een avond met ’that special someone’. En doe eens gek: reserveer wel gewoon een tafel voor de volgende keer!

Lion Noir

Reguliersdwarsstraat 28

PS: Ze doen overigens ook aan lunch. Best news ever…

Catch52 - Lion Noir - tuin

Catch52 - Lion Noir - Diner