Uitgelicht standaard

De zomer is mijn favoriete jaargetijde. Dus de zonnestralen van afgelopen dagen schreeuwden gewoon om een terrasbezoek voor een hapje of drankje. Het goede nieuws? Keus genoeg, als het om Amsterdam gaat. Het slechte nieuws? Met al die newbies die er maandelijks bijkomen is de keuze al helemaal reuze.
Bijkomend puntje van al die nieuwe zaken, hoe geweldig ze ook zijn, is dat we de zaken die het al jaren geweldig doen, en een waanzinnig terras hebben, nog wel eens vergeten. 
Ook ik neig er al snel naar om naar een van de nieuwe zaken te rennen zodra de kans zich voordoet.

Serre Restaurant Amsterdam Okura TerrasZeker ook gewoon blijven doen, maar verdubbel in dat geval maar het aantal keren om uit te gaan. Want er zijn namelijk zoveel zaken waarvan de terrassen misschien wat verscholen liggen en bij de gemiddelde Amsterdammer absoluut niet ’top of mind’ zijn.  Zo ook Serre in het Okura. Eerder dit jaar was ik bij de heropening van restaurant Yamazato en toen viel mijn oog weer op het mooie terras dat ze aan de zijkant van het hotel hebben. Het terras van restaurant Serre, bedoel ik daarmee.

Even wat kort onderricht voor hen die nog nooit in deze roze toren temidden van De Pijp zijn geweest: want het Okura hotel heeft maar liefst 4 restaurants! Ciel Bleu is by far het bekendste met haar prachtige uitzicht over de stad vanaf de 23e etage. En niet te vergeten de naastgelegen (cocktail) bar 23rd. Talking about a drink with a view… Op de begane grond vind je de twee restaurants die zich volledig op de Japanse keuken richten: Yamazato, onlangs dus heropend (met een sushi-bar to die for…) en Sazanka. Allemaal bekroond met een of – joh doe eens gek – twee Michelinsterren.

SerreDe ‘cherry on the culinary cake’ van het Okura is het vierde restaurant, Serre dus. Met een terras aan het water dat schreeuwt om zomers genieten. Zonder Michelinster, maar met Bib Gourmande, beter bekend als het kleine broertje van de ster. De Bib, vernoemd naar Bibendum, oftewel het Michelin-mannetje is een onderscheiding die wordt toegekend aan kwaliteitskeukens met een betaalbaar prijskaartje. Dankzij de samenwerking met de chefs van Ciel Blue is Serre dus de vierde op een rij met een prestigieuze onderscheiding.

Serre Restaurant Amsterdam Steak TartareBij Serre kun je terecht voor een snelle lunch (denk wel minimaal een salade of een verwarmd gerecht), of voor wat uitgebreider tafelen, met het Bibendum menu. Met voldoende tijd op de klok kunnen wij het niet laten om ons te laten verwennen met de laatstgenoemde drie-gangen lunch. De couscous salade met pulled lamb, yoghurt en curry schuim is in ieder geval heerlijk! En het langzaam gegaarde lam is een verademing nu pulled pork van geen enkele menukaart meer weg te denken is. Noem het gewoon net even wat origineler. Het hoofdgerecht? Gegrilde parelhoen met avocado en citrus, werkelijk waar een kunstwerkje op je bord. De grote verrassing? De trolleys! Bij Serre hebben ze namelijk niet alleen een trolley voor de desserts (plaatjes!), maar ook een voor de steak tartare. Die wordt namelijk aan tafel vers voor je bereid. Omdat iedereen zijn of haar steak gewoon eigenlijk net even anders wil. 

Serre Restaurant Amsterdam Dessert trolleyMet het zonnetje op de bol staat het bezoekje aan Serre garant voor een heerlijk, luie en heerlijke middag. Het is dan ook gewoon een plek waar je gewoon even aan herinnerd moet worden. Wij zijn in ieder geval voorlopig nog niet uitgekeken bij het Okura. De sushi van Yamazato en deze lunch smaken wat ons betreft naar meer. Enter bucketlist: dineren bij Sazanka en Ciel Bleu. We’ll be back!

Restaurant Serre (Okura Hotel)

Ferdinand Bolstraat 33

>>> Het terras van Serre roept natuurlijk gewoon om een romantische zomerdate. Benieuwd waar je nog meer prima kunt genieten van een romantisch momentje ‘a deux’? Check onze Tip 10 Datalocaties!