Het leven is een feest. Je moet alleen zelf de slingers ophangen.
(maar dan heb je ook wel wat, als je het mij vraagt)

Dankzij deze uit-de-hand-gelopen-hobby Catch52 genaamd gaan bij mij elke week de slingers wel uit. Want als je dol bent op lekker eten en drinken, dan is het ontdekken van leuke horeca- of delicatesserende gelegenheden absoluut geen straf.

En zo maken we continue het leven beter en leuk. Bijvoorbeeld door ook een bezoekje te brengen aan Beter & Leuk. Locatie Oosterparkstraat in dit geval. Ze zitten namelijk ook op de Gerard Doustraat, al zal deze locatie steeds meer gebruikt worden voor hun cateringzaken. Maar in mijn geval schoof ik aan voor een verkwikkende edoch biologische lunch. Met als extraatje voor de dames: de boetiek. Want dat is de nieuwste rage in Amsterdam: eat, drink AND shop ’til you drop. Je horecazaak is geen hippe tent meer als er niet minimaal een hoekje is ingericht als winkel van sinkel. Wel een modieuze versie uiteraard. Want terwijl je de caffee latte nog van je toet aan het vegen bent, wil je natuurlijk ook op zoek kunnen naar een nieuw breisel, een nieuwe tas, leuke armband en wat niet meer. En dat is precies de bedoeling van Beter & Leuk. Hier kun je terecht voor ontbijt en lunch (vega, vegan en glutenvrij!), en je in de tusentijd dus vergapen aan de leuke hebbedingetjes in de shop-in-shop.

En met hen vele anderen. Kijken we alleen al naar de Pijp, dan poppen deze shop-in-shops als paddenstoelen uit de grond: denk aan Cotton & Cake in de 1e Van der Helst, en Hutspot op de Van Wou, om er eens twee te noemen. En groot gelijk hebben ze. Want was is er nu leuker dan tussen het koffie drinken en lunchen door de economie ook nog even op detailhandelniveau te spekken. Aan ons zal het niet liggen hoor. F*ck de crisis!

Beter & Leuk
Oosterparkstraat 91
E. info@beterenleuk.nl

PS: Nog een laatste tip voor Beter & Leuk: als je geluk hebt, komen de scones net vers uit de oven. Laat ze even afkoelen, maar zet hier zeker je tanden in!