Mappa Amsterdam Nes

De Nes is kennelijk opkomend. Opkomend ja, dat lees je goed. Of misschien is ze er zelfs al. Zo’n tien jaar geleden wilde je hier eigenlijk niet dood gevonden worden, voelde het vooral aan als een donker steegje waar toevallig wat culturele spots te vinden waren. Maar zo in de loop der jaren is het flink opgeknapt hier. Als fan van het eerste uur van De Laatste Kruimel en The Lobby zou ik het uiteraard aan deze fijne stekken willen wijden, maar daar doe ik de andere zaken flink mee tekort.

De Nes biedt namelijk nog veel meer dan overheerlijke Flammkuchen of die Croissant aux Amandes bij deze Catch Specials. Niet voor niets struinen de toeristen met de reisboekjes voor hun neus dit smalle straatje inmiddels af, op zoek naar hun catch of the day. Onze ontdekking van de afgelopen tijd? Mappa! Een zaak waar het allemaal draait om de Italiaanse keuken, en die er inmiddels al weer ruim tien jaar zit. Wait what?! Tien jaar? Dan zal het wel een enorme tourist trap zijn (hoor ik je nu gewoon denken). Nee, niets dus. Misschien kunnen we het wel een pareltje onder de tourist traps noemen.

>>> Weten welke pareltjes onder de tourist traps wij al eerder voor je ontdekten?

In tegenstelling tot wat je misschien zou denken (ja, ik zal eerlijk zijn: ik dacht het wel even…) is het bovendien geen rampen-en-stampen-Italiaan. Het eten is er namelijk lekker! Bovendien is de bediening allervriendelijkst, en ziet het er een beetje bistro-achtig gezellig uit. Tel deze ingrediënten bij elkaar op, en je hebt een prima plek te pakken om naartoe te gaan met – pak ‘m beet – vrienden! Wij hebben de antipasti, de vongole en een serie pasta’s van de kaart alvast voorgeproefd. Eindoordeel: meer dan goedbevonden.

Dus hoppa, naar Mappa mensen! Binnenkort zijn ze zelfs ook gewoon open voor lunch. Nomnomnom…

Restaurant Mappa

Nes 59

Mappa Nes Amsterdam

Mappa Amsterdam vongole

Mappa Amsterdam antipasti

Mappa Amsterdam pasta