Uitgelicht standaard

“We ate well and cheaply and drank well and cheaply and slept well and warm together and loved each other.”

En laat dat nu inderdaad het warme, fuzzy feeling zijn dat je krijgt wanneer je binnenstapt, of liever gezegd, na het naar buiten wandelen bij de Marathonweg. Gelegen aan de – hoe simpel kan het leven zijn – de Marathonweg. Een straat tussen het ietwat grijzere gedeelte achter de Stadionweg (noem het ‘die andere kant’) en het gedeelte van de Amstelveenseweg ter hoogte van Zuid. Waar tot een aantal maanden geleden gewoonweg geen eer aan te behalen viel. Enter: Marathonweg, gevolgd door Kiebert in het kielzog, maar daar kom ik later nog op terug. Maar voor beide zaken geldt dat ze het sfeertje van de buurt lekker hebben weten op te krikken. En dat was precies waar er hier behoefte aan was.

Tijd om ook eens op een van de vele nazomerse dagen die deze winter rijk is, een kijkje te nemen. Voor de lunch in dit geval, al sluit ik niet uit dat ik ontzettend snel terug kom voor een diner.

Bij Marathonweg zit ’t hem in de combinatie van (h)eerlijk eten, afgewisseld met wat geweldige details (love het plateau met losse theesoorten). Maar denk in dit geval ook eens aan geweldige broodjes-combinaties (inclusief een broodje met Green-Egged Brandt & Levie-worst met bloemkoolpiccalilly of gerookte biefstuk met truffelmayonaise… sorry, simply love meat…), of voor de health-freaks bijvoorbeeld pompoensalade met quinoa en geitenkaasdressing of een hartverwarmende linzensoep. En de dinerkaart ziet er met kalfssucade, een Frans kippetje of Procureur van Limburgs kloostervarken misschien nog wel veelbelovender uit. Maar waarom ze misschien al helemaal geweldig zijn? Ze hebben ons op de kaart staan: the catch of the day. En geef toe: is niet alles dat vers geserveerd wordt op 52 graden Noorderbreedte simply delicious?

Marathonweg Coffee Grill Bar

Marathonweg 1-3-5