Ruim een jaar geleden werd Amsterdam verrijkt met de komst van De Foodhallen in de prachtig verbouwde oude tramremise in West. Dit was de hit van het najaar van 2014 en nog steeds erg populair bij Amsterdammers en toeristen uit eigen land. De vele eetstandjes zijn het meest bekend maar De Hallen heeft nog meer te bieden zoals restaurant MeatWest. De naam verklapt het al hier draait de kaart om vlees, vlees en nog eens vlees. Nou vind ik als echte foodie echt heel veel producten lekker maar uiteindelijk ben ik bovenal een echte vleesliefhebber. Dus ben ik bij MeatWest aan het juiste adres.

Amuse Meat West Catch52

In de rijpingskasten ligt het vlees een aantal maanden te rijpen zodat het bindweefsel in het vlees kan afbreken en het vlees malser wordt. Voor een extra mals stuk vlees moet je dus even geduld hebben, gelukkig zien we steeds meer dat men kiest voor kwaliteit in plaats van een goedkopere variant. Wij gaan voor het betere werk en nemen de côte de boeuf. En dat blijkt een hele goede keuze te zijn. Het is ook niet voor niets de signature dish want het is echt heer-lijk! Het vlees is super mals goed op smaak en het geheel wordt geserveerd met wat lekkere bearnaisesaus erbij. Natuurlijk mogen de frietjes met truffelmayonaise en een frisse salade niet ontbreken. Mij maak je hier dus erg blij mee. Tel daarbij op dat de wijnen bijzonder lekker zijn en de bediening uiterst gastvrij is en je hebt alle ingrediënten voor een mooie avond. We schreven kort na de opening al een keer over Meat West. En terwijl sommige zaken de euforie van de eerste openingsmaanden niet weten vast te houden is dat bij Meat West dus echt totaal niet het geval. Kwaliteit, kwaliteit, kwaliteit. Daar sta of val je bij. En Meat West staat nog fier overeind!

Meat West Catch52

MeatWest
Bellamyplein 51

>>> Ben je benieuwd waar je nog meer kunt aanschuiven voor het lekkerste vlees van de stad? Check dan onze tip 10 meat.