Het is al weer een paar weken geleden dat ik bij MOS heb gegeten. Maar als ik hieraan terugdenk krijg ik weer een glimlach op mijn gezicht. Een bezoek aan deze prachtige zaak stond al enige tijd op mijn wishlist dus toen ik iets te vieren had was de keuze snel gemaakt.

De reacties op MOS waren in mijn omgeving louter enthousiast dus dat maakt de verwachtingen ook gespannen. We geven chef Egon en zijn team de vrije hand en laten ons volledig verrassen. We hebben een mooie start met de verschillende structuren van garnaal. Het gerecht is een waar kunstwerkje en het is eigenlijk bijna jammer om het op te eten.

Een van de andere gerechten die er echt uitsprong was de corvina met macademia, doperwten, venkel en een bouillon van ossenstaart. Hier serveren ze een prachtige Riesling bij en dat maakt een geweldige combinatie.

De gerechten zijn top – chapeau voor de keukenbrigade – maar ik ben ook erg onder de indruk van de wijnen en vooral van de rode wijn die ze bij het hoofdgerecht serveren. De naam alleen al is leuk: Red Socks. Dit is een volle rode wijn uit de Rousillon – 100% Cargnan Noir – die perfect aansluit bij de met inkt gekleurde hoenderfilet met, cantharellen en witlof. Hier waren we toch wel echt van onder de indruk. Ik kan dus niet anders dan concluderen dan dat MOS de verwachtingen meer dan waar heeft gemaakt en er nu dus nog een fan bij heeft met mij. Dit restaurant heeft alle ingrediënten die er voor mij toe doen dus ik kom hier graag terug!

MOS Amsterdam

IJdok 185