Mossel & Gin Amsterdam restaurant

Ik ben geboren en getogen rond het Haagse land, en die stad heeft een groot voordeel: het strand. Nu het weer zomerser dan zomers is in de stad, merk ik dat ik regelmatig heimwee heb naar het gemak waarop ik vroeger op mijn fiets stapte (en heel veel verder daarvoor achterin de auto bij mijn ouders) om het strand onveilig te maken. Om het stadse leven op loop- of fietsafstand te kunnen combineren met zon en zee, dat is wat mij betreft rijkdom. Niet voor niets heeft Barcelona mijn geliefde Rome inmiddels keihard van de eerste plaats van wereldsteden-top heeft getrapt. Met als enige reden: hoe geweldig die Romeinen ook zijn, het strand bij Barceloneta beats it all.

Nu zal Den Haag Amsterdam niet 1-2-3 van de eerste plek verdrijven, maar toch. En dus zoek ik zodra de eerste tekenen van heimwee zich inzetten, mijn heil bij iets anders dat ik nog altijd een op een associeer met het Haagse zomerbestaan. Mosselen. Want die zijn gelukkig ook in 020 in overvloed te vinden. En dan kom je deze zomer al snel uit bij Mossel & Gin, dat twee weken geleden de deuren openden in het geweldige pandje naast de Gashouder. Met een achter de heggen verscholen terras, inclusief kampvuur, waar in deze eerste zomeravonden al gretig gebruik van wordt gemaakt.

Bij Mossel & Gin kun je terecht voor, tja…., mosselen en gin. En als liefhebber van beiden is dit eigenlijk een groot feestje. De ‘Ginsane Gincocktail’-kaart kent 8 soorten gincocktails, oplopend van zacht en fris tot een complex-smaakbommetje. Mijn favoriet: te beginnen met de Hendricks met komkommer – perfect om de zomermiddagen mee op te starten, gevolgd door de Gin Mare met basilicum. Beiden meteen ook de ideale tegenhanger van de volromige, zilte smaak van de Zeeuwse oesters die op het terras worden geserveerd. Vooralsnog is het alleen mogelijk om binnen te eten, waarbij je kunt kiezen uit – hoe logisch – mosselen (4 soorten bereidingen), of een halve kreeft. Overzichtelijker kan het eigenlijk niet. Tel daarbij op huisgemaakte frietjes en mayonaise, en het feestje is compleet. En omdat het leven is feestje is, gaan na het eten de tafels opzij, de muziek wat harder en wordt Mossel & Gin getransformeerd tot borrellocatie. Waar de gin nog even rijkelijk blijft vloeien.

Misschien moet je wat schoonheids- of beginnersfoutjes nog even op de koop toenemen (dat hebben wij gister ook gedaan), maar doe dat vooral. Ze zijn niet niet voor niets pas twee weken open, en waarschijnlijk overvallen door de toestroom door het zomerse weer. Net als wij allemaal. Maar als je je dus niets aantrekt van misschien iets langere wachttijden dan je gewend bent, en je gewoon nog een slok van je GT neemt, om je heenkijkt en geniet van de hele entourage, dan begrijp je in een keer dat Mossel & Gin nog wel eens de zomersensatie van dit jaar zou kunnen worden.

Mossel & Gin

Gosschalklaan 12 (naast de Gashouder)

(fotocredits: Facebook Mossel & Gin)

Mossel & Gin Amsterdam restaurant