Op het hoekje van de Amstelveenseweg bij het Stadionplein zit sinds kort Mr. Sam Asian Bistro. Another hotspot for Asian food! Op deze plek zat eerst een typisch Chinees restaurant. De eigenaren ervan zijn met pensioen gegaan. Zoonlief – Sam Yeh – stond al flink wat jaartjes in de keuken en hij zag zijn kans schoon. Samen met zijn vrouw Tess heeft hij er een hip Aziatisch restaurant van gemaakt met op de kaart: funky Aziatische gerechtjes.

Omdat er zo veel lekkers in de Aziatische keuken te vinden is, hebben ze iets anders bedacht. Nou ja, anders, het past geheel in de shared dinging trend: de gerechten zijn hier klein – ongeveer net zo groot als een voorgerecht. Op deze manier kan je dus veel meer lekkers proeven. Ook al is dat niet nieuw te noemen, wij vinden het een goed idee. Ze adviseren om drie gerechtjes te kiezen voor een volle maag. Alle gerechten op de kaart kosten 12,50. Wat valt er allemaal te kiezen? Nou bijvoorbeeld: de Thai Red Curry Codfish: kabeljauw met stukjes krabvlees en Shanghai paksoi, de Tender Beef: dun gesneden tournedos gemarineerd in een Koreaanse BBQ-saus of gewoon een altijd goede Dim Sum Mix: variatie van gestoomde en gebakken Aziatische hapjes. Klinkt goed, toch?

Het pand is de afgelopen maanden verbouwd en helemaal omgetoverd naar een Asian Bistro. En die look mag er zeker zijn, lichte zandtinten op de muren en voor de rest veel chique zwart. Als liefhebber van de Aziatische keuken moet je hier dus een keertje geweest zijn, en misschien ben je er daarna wel niet meer weg te slaan. Wij gaan het zeker proberen!

Mr. Sam Asian Bistro
Amstelveenseweg 344

>>> Er zijn afgelopen maand flink wat restaurants geopend: lees er alles over in onze Tip 10 – Nieuwe restaurants in Amsterdam (mei 2016)